Zamlı fiyatı tepki çekmişti: Ramazan pidesi İstanbul'da ne kadar olacak? İmamoğlu resmen açıkladı

Zamlı fiyatı tepki çekmişti: Ramazan pidesi İstanbul'da ne kadar olacak? İmamoğlu resmen açıkladı

Ramazan ayının başlamasına günler kala pide fiyatları merak konusu olurken Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin 10 liradan satışa sunulacağını açıkladı. Söz konusu rakam dar gelirli vatandaşların tepkisini çekerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki pide fiyatlarını açıkladı.

23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayına günler kala pide fiyatları merak konusu oldu. Vatandaşlar bu yıl Ramazan ayında pide fiyatlarının ne kadar olacağını araştırmaya başlarken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı.

Halil İbrahim Balcı'nın açıkladığı pide fiyatı vatandaşların tepkisini çekerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki pide fiyatlarını sosyal medya hesabı aracılığıyla duyurdu.

Yılbaşından bu yana yaşanan zamların pide fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olurken pide fiyatlarından gelen kötü haber vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Ocak ayından bu yana yaşanan zam furyası pide fiyatlarını da etkiledi.

11 ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına günler kala Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. 23 Mart Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesinin fiyatı netlik kazandı.

İSTANBUL'DA 5 LİRADAN SATILACAK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayını öncesi Türkiye bütününde 300 gram Ramazan pidesinin fiyatını duyurdu. Halil İbrahim Balcı, "Türkiye genelinde 300 gram pide 10 liradan satılacak. Kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık yüzde 60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor" dedi.

Halil İbrahim Balcı'nın açıkladığı pide fiyatları dar gelirli vatandaşların tepkisini çekerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Ekmek büfelerinden satılacak pide fiyatlarını açıkladı.

İSTANBUL'DA 5 LİRADAN SATILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Halk Ekmek'te Ramazan pidesinin 5 liradan satılacağını duyurdu.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Vatandaşlarımız Ramazan’da 300 gramlık pideyi 5 TL'den Halk Ekmek büfelerinden satın alabilecekler. İstanbullulara lezzetli ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN