Artan ham madde fiyatları ve yaşanan tedarik sorunları dev şirketleri iflasa sürüklüyor. Son olarak Uğur Balkuv Triko, iflasın eşiğine geldi. 1980 yılından beri Mango, Zara, Massimo Dutti gibi dünya devlerine ürün üreten dev şirket için yolun sonu görünmeye başlandı.
1980 yılında sektöre giren Uğur Balkov, 1986 yılında Uğur Balkov Triko'yu kurdu. Kendi ürünlerini zincir mağazalara satan firma, dünya devi giyim markaları için de üretim yapıyordu.
DEV MARKALARA ÜRETİM YAPIYORDU! 39 YILLIK DEV ŞİRKET İFLASIN EŞİĞİNDE
Mango, Zara, Hugo Boss, Massimo Dutti gibi dünyan en ünlü markalarına ürün üreten Uğur Balkuv Triko, geçtiğimiz günlerde konkordato talebinde bulunmuştu. Dev şirket için dava İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görüldü. Verilen kararda şirkete 3 aylık geçici mühlet kararı verildi. Konkordato komiseri olarak YMM Bağımsız Denetçi Ömer Özbaniça, İşletme/Finans Uzmanı Cenk Ulusal ve İcra İflas Hukukçusu Çiğdem Yazıcı atandı. Firma için duruşma ise 20 Ağustos 2025’te 14:00'da yapılacağı belirtildi.

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI
Mahkeme kararında şirketin 7 gün içinde itiraz edebileceği de belirtildi ve şu sözler kullanıldı:
"Konkordato mühleti verilmesini gerektirecek bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri, İİK'nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur."

Uğur Balkuv Triko İstanbul'da iki; Adapazarı’nda bir fabrikası bulunuyor. Üç fabrikayla hizmet veren firmanın yıllık 5 milyon 500 bin adet üretim kapasitesi bulunuyor.
