Hakkı Saruhan Oluç kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

Hakkı Saruhan Oluç kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

"Hakkı Saruhan Oluç kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?" soruları araştırılıyor. 61 yaşındaki Saruhan Oluç, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı görevini sürdürüyor. İşte Hakkı Saruhan Oluç kimdir? sorusunun yanıtı ve diğer detaylar...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Meclis'te düzenlenen toplantıda konuşan Hakkı Saruhan Oluç hakkında "Kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?" sorularının yanıtları aranıyor. İşte Oluç hakkında merak edilen soruların yanıtları:

HAKKI SARUHAN OLUÇ KİMDİR?

Hakkı Saruhan Oluç 14 Ocak 1958 yılında İstanbul'da doğdu. Almanya Ren Westfalya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Oluç, uzun yıllar yayıncılık faaliyeti sürdürdü. Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi ile İktisat Dergisi yayın kurullarında çalıştı.

ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ'NDE GENEL BAŞKAN YARDIMCISIYDI

Çeşitli gazetelerde ve basın yayın kuruluşlarında editörlük, köşe yazarlığı, yayın yönetmenliği ve siyasi yorumculuk yapan Hakkı Saruhan Oluç, kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisinde uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Hakkı Saruhan Oluç, 2007 ve 2011 seçimlerinde "Demokrasi Özgürlük ve Emek Bloku" çalışmalarında, daha sonra Halkların Demokratik Kongresi ve Halkların Demokratik Partisinin kuruluşunda yer alarak, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Oluç, evlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN