Hapis cezaları adaletsiz

Hapis cezaları adaletsiz

HÜDAPAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük KARAR Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetemiz Yazarları Mustafa Karaalioğlu ile İbrahim Kahveci tarafından ağırlanan Yapıcıoğlu ve beraberindekiler Yargıtay’ın Hüdapar yöneticilerine verilen cezayı onamasıyla ilgili açıklama yaptılar.

HÜDAPAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nin, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında Hüdapar Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin’e verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onadığını hatırlattı.

Yapıcıoğlu, 2010 yılında başlayan soruşturmaların parti kurulmadan yıllar önce başlatıldığını, o dönemde yargının bütünüyle FETÖ’nün elinde olduğuna dikkat çekerek, “Bu dosyalar hâlâ hukuki olmayan gerekçelerle onların istediği gibi sonuçlanıyorsa bu ortaya çıkarılmalı” dedi.

2011’de Yargıtay’a atanan 150 yeni üyeninin tamamının FETÖ’cü olduğuna dikkat çekerek ‘İddianameyi hazırlayan savcı 15 Temmuz’dan bir gün sonra FETÖ’den gözaltına alındı. Bir yıla yakın suç olabilecek bir şey tespit edilemeyince kumpasa sarıldılar. Tahliye edilenler yurt dışına çıkınca dediler ki, ‘onların yurtdışına çıkmalarına yardım etmiş.’ Güya mail adreslerine gönderilen bir mail var. Bu kişilerin yurtdışına gitmesini isteyen bir mail var. 28 Ocak günü mail atılmış. Ama burada bir çelişki var. O sırada Sait Bey ve Fikret Bey şafak vaktinde gözaltına alınmışlar. İlk sorulan soru mail adresleri ve şifreleri olmuş. Onlar gözaltındayken gönderilen bir mailden dolayı tamamen kumpas olduğu anlaşılan bir kumpas var. Bu soruşturmayı yürüten, FETÖ ile bağı olduğundan ihraç edilen kolluğun oluşturduğu dosya ve yazılmış bir iddianame var. Mahkemede görev yapan 3 üye FETÖ gerekçesiyle ihraç edilmiş” diye konuştu. - TOLGA ŞEN / İSTANBUL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN