Hasan El Benna kimdir? Hasan El Benna nerelidir?

Hasan El Benna kimdir? Hasan El  Benna nerelidir?

Müslüman Kardeşler Hareketi'nin kurucusu olan Hasan El Benna, ölümünün 72. yıl dönümünde internet ortamlarında en çok aranan isimlerden biri oldu. Peki Hasan El Benna kimdir? Hasan El Benna nerelidir? Bu sorular ve daha fazlasının cevabı haberimizde

Tam ismi; İmam Hasan b. Ahmed b. Abdurrahman el-Bennâ olan “Hasan El Benna” tohumları Mısır'da atılan Müslüman Kardeşler Hareketi'nin kurucusudur. Neredeyse hayatının tamamını Pan-İslamist hareketler içerisinde harcayan "Hasan El Benna", aynı zamanda entelektüel fikir adamı Tarıq Ramadan'ın da dedesi olmaktadır.

20-02/12/benna1.jpg

Hasan El Benna, 14 ekim 1906 tarihinde İskenderiye'de dünyaya geldi. 1923 yılında, Kahire'de bulunan “Darü'l Ulum” adlı öğretmen okuluna kaydolmuştur. 1927 yılında, İsmailiye'de bir ilkokulda ilk kez öğretmenlik görevine başlayan Hasan El Benna, 1928 yılında ise yanındaki 6 kişiyle birlikte Müslüman Kardeşler Hareketi'ni kurmuştur. Hasan El Benna, 1949 yılında, Kahire'de gerçekleştirilen bir suikast sonucunda hayatını kaybetmiştir

20-02/12/tariq.jpg
Hasan El Benna'nın torunu, müslüman fikir adamı Tarıq Ramadan

MÜSLÜMAN KARDEŞLER HAREKETİ NEDİR?

Müslüman Kardeşler Cemiyeti, Arap dünyasının en etkili İslami hareketidir. “İhvan Hareketi” olarak da bilinen Müslüman Kardeşler, Pan-İslamist dini ve siyasi öğretilerele kurulmuştur. Müslüman Kardeşler, Arap ülkelerinin birçoğunda, resmi olarak siyasi arenada da kendisine yer bulmuştur. Arap dünyasının en eski ve en büyük İslami hareketi olan Müslüman Kardeşler, birçok Arap ülkesindeki en geniş siyasi muhalif harekettir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN