Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen: Benim de içim sızlıyor

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen: Benim de içim sızlıyor

Hasankeyf'te yapılan düzenlemelere bir tepki daha geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Partili Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen "Benim de içim sızlıyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın "Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor" haberinde kullandığı fotoğraflarla başlayan tartışmaya AK Partili Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen de dahil oldu. Kusen "Benim de içim sızlıyor" dedi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Habertürk'ün bölgeden yaptığı yayına katılan AK Partili Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ortaya çıkan görüntünün düzeltilmesi için bölgede büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirterek, tarihi beldenin son hali için, "Benim de içim sızlıyor" diye konuştu.

"HAKLI ŞİKAYETLER VAR"

Diğer düzenlemeler hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını söyleyen Kusen, bölgede yapılanlar nedeniyle bazı hak sahiplerinin mağdur olduğu yönündeki eleştirilere ise, haklı şikayetlerin olduğunu ve durumlarının düzeltilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Ilısu Barajı nedeniyle su altında bırakılan, kültürel ve doğal miras alanları arasında yer alan Hasankeyf'teki tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin tartışmalar sürerken, Anadolu Ajansı'nın konuya ilişkin, "Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor" başlıklı haberi sosyal medyada da eleştirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN