Son dakika! Gaziantep'te 'oksijen tüpü' faciası... Ölü sayısı 10'a yükseldi

Son dakika! Gaziantep'te 'oksijen tüpü' faciası... Ölü sayısı 10'a yükseldi

Son dakika haberi... Hastane yangınında bilanço ağırlaştı, ölü sayısı 10'a yükseldi. Sağlık Bakanı Koca, ilk açıklamasında "Gaziantep'te yoğun bakım ünitesinde meydana gelen elim olay hepimizi üzdü. Olayı yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin Kovid-19 yoğun bakım servisinde oksijen tüpünden kaynaklı meydana gelen patlamada ölü sayısının 10'a yükseldiğini duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'te meydana gelen üzücü olay nedeniyle bir hastamız daha nakledildiği hastanede yaşamını yitirdi. Can kaybımız 10'a yükseldi. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, hastanenin koronavirüs yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından yangın çıkmıştı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 10'a yükseldiğini söyledi.

Açıklamada  "Yoğun bakımda tedavisi süren diğer 14 hasta başka hastanelere sevk edildi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" ifadeleri de kullanılmıştı.

HAYATINI KAYBEDEN HASTALARIN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Mehmet Reşit Saydanoğlu (75)

Fethiye Kırca (78)

Naciye Ulukütük (56)

Abdi Hamzaoğlu (68)

Elif Akgül (85)

Ökkaş Akbulut (69)

Kahraman Taş

Ali Saffet Kanpolat (64) 

basliksiz-1-003.jpg

GAZİANTEP VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül'den de ilk açıklama geldi, Twitter'dan paylaşım yapan Gül "Hastane yangınında vefat eden 8 hemşehrimize Allahtan rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yangın kaynaklı yaralı olmayıp diğer hastalar başka hastanelere sevk edilmiştir. Erken müdahale tek tesellimizdir. Olayla ilgili incelemeler devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı. 

01-007.jpgGaziantep Valisi Davut Gül

8 hastanın can verdiği hastane yangını ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül'den ikinci açıklama geldi, "Olayın, teknik olarak cihazlardan çıkan yangından olduğu görülüyor" dedi.

Gül şunları kaydetti: "Yangın çıktığında hastanenin kendi imkanlarıyla hemen müdahale edilmiş ve dolayısıyla yangın başka birimlere sirayet etmeden söndürülmüş, itfaiye de yine müdahale etmiş. 

Burası görünürde tedbirlerin hepsinin yerinde olduğu, daha önceki denetimlerde herhangi bir aksaklığın olmadığı bir hastane. Ama bundan sonraki sürece Sağlık Bakanlığımız, savcılıklarımız bakacak."

AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÖLDÜ

Bu arada hayatını kaybedenlerden Ali Saffet Kanpolat'ın AK Parti Nizip Belediye Meclis Üyesi olduğu öğrenildi.

Kanpolat, daha önce ilçeye bağlı Sekili beldesinde belediye başkanlığı da yapmıştı.

basliksiz-1-004.jpg

Hastanede yakınları bulunan vatandaşlar da olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

01-006.jpg

02-003.jpg

03-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN