0 TL doğalgaz faturaları için yeni açıklama! O kişiler kapsam dışı kaldı: Fatura ödemek zorundalar

0 TL doğalgaz faturaları için yeni açıklama! O kişiler kapsam dışı kaldı: Fatura ödemek zorundalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda 31 Mayıs tarihine kadar bedava olacak doğal gaz için önemli noktalara değindi. Konut, ibadethane, cemevi abonelerine fatura 0 TL çıkacak. Geçmiş dönem borçları, güvence bedeli, bağlantı bedeli ve daha birçok ödemeler için ücretsiz ibaresi kullanılırken o kişiler devre dışı kaldı.

Resmi Gazete'de yayımlanacak olan Cumhurbaşkanılığı kararıyla 31 Mayıs tarihine kadar doğalgaz abonelerine ilişkin ücretsiz ödeme yapılacağı duyuruldu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından, sistem kullanım bedelleri ve diğer bedeller ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlendi. Samsun genelinde sayaç okuma faaliyetlerini sürdüren Samsun’daki doğal gaz firması genel müdürü Yılmaz Kolsan, sayaçların okunmasında ki önemli noktalara değindi.

Doğalgaz faturaları 0 TL olarak yer alırken sms metinlerinde tüketim miktarı ile ilgili olarak fatura ödeme kısmında 0 bedeli görülecek. Abonelerin bu durum üzerinden sorun yaşamamaları ve uygulamadan yararlanabilmeleri için sayaçlarını mutlaka okunabilir konuma getirmeleri ya da süresi içinde endeks bildirimlerinin yapılması gerektiği belirtildi.

doğal gaz faturaları ücretsiz

25 METREKÜPE KADAR DEVLET DESTEĞİ

Yılmaz Kolsan, sadece konut, cemevi, ibadethane için geçerli olan uygulamanın 25 metreküpe kadar karşılanacağı bilgisini verdi. 1 Mayıs 2924 tarihine kadar tahakkuk edilen faturalar için 25 metreküp standartları ele alınarak tüm borçlar için tüketim bedeli dışında ki borçlar karşılanır. Faturalar kapsam dışında olup ayrıca düzenlenecek ve bu faturaların ödemelerinin aboneler tarafından yapılması gerekeceği bilgisi verildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN