10 yıl önce kaybettiği hafızası o şarkıyla geri geldi

10 yıl önce kaybettiği hafızası o şarkıyla geri geldi

Londra’da yaşayan ve 19 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını yitiren Thomas Leeds, 10 yıl sonra 30. doğum gününden bir gün önce 1980’li yıllardan bir şarkı dinlerken hafızasını geri kazandı.

Londra’da yaşayan Leeds, 10 yıl önce geçirdiği kazada kendisine bir arabanın çarpmasının ardından hastaneye kaldırılmış, hastanede geçirdiği ameliyat sonrasında hafızasını kaybetmişti.

Sonraki 10 yıllık süreçte ise bir çekmece dolusu resme, makaleye ve hafızasını kaybettiği ana kadar tuttuğu notlara bakmıştı. Ancak geçmişe dair bir şey hatırlayamamıştı.

19080'Lİ YILLARDAN ŞARKI

The Guardian gazetesinin haberine göre, 30'uncu doğum günü için 80'ler temalı bir parti planlayan Leeds, o anları şöyle anlattı:

"30'uncu doğum günümden bir gece önce (geçmişte olduğum) o kişinin sonsuza kadar gittiğini kabul etmeye karar vermiştim. 1980'ler temalı bir parti planlıyordum ve 80'ler müzikleriyle bir çalma listesi hazırlamıştım. Geç olmuştu. Yattım, kulaklığımı taktım ve gözlerimi kapadım. Bir klasikten diğerine atlıyordum; 10 yıl radyo dinledikten sonra hepsini ezbere biliyordum. Sonra, bir kez daha 'sonraki' butonuna bastım ve olanlar oldu: Hayatımın en sürreal anıydı. Tüm o zaman içinde bir şekilde duymadığım bir şarkı, Waterboys'un 'The Whole of the Moon' şarkısı çalıyordu ve ben sanki başka bir yere ışınlanmıştım”

GEÇMİŞİNİ ANİDEN HATIRLADI

Şarkıyı dinlediği an geçmişi hatırladığını kısa bir şok yaşadığını belirten Leeds, "Kendimi garip, mavi bir zeminde oturmuş, gümüş bir müzik setine bakarken buldum. Sonra aniden parlak güneş ışığı altında dev bir adamın elini tutarak yürüyordum. Bir anda başka bir tuhaf yerdeydim. Üzerimde devasa bir Noel ağacı yükseliyordu, onun da üzerinde renkli cam ışıklar vardı. Ağacın yanında, bir kapı aralığında duran bir kadın vardı. Gençti, gülümsüyordu ve saçlarına ak düşmemişti. O benim annemdi. Ben onun küçük oğluydum ve bu gerçekti. Sonunda onunla birlikteydim. Çok kısa bir andı ama benimdi ve bu her şeyi değiştirdi” dedi.

Leeds, hafızasını geri kazandığı bu olayı, ‘Jayben and the Golden Torch’ adlı kitabında yazdığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN