11 yıllık hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmıştı

11 yıllık hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmıştı

Oyuncu Devrim Evin'in davası kesinleşti. Tam 11 yıl boyunca süren hukuk mücadelesinden yüzbinlerce lira tazminat kazandı. 2014'de bittiği düşünülen dava yüksek yargıya taşınmıştı. Her şey Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmasıyla başladı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Fetih 1453 filminde "Fatih" rolünü üstlenen Devrim Evin, kısa süre ardından "Fetihten Sonra" dizisinde rol alacaktı. Sözleşmelerin imzalanması üzerinde Med Yapım şirketi sözleşmenin feshedildiğini paylaştı. Haksız yere feshedildiğini öne süren Devrim Evin dava açtı.

DİZİDEN ÇIKARILINCA OLANLAR OLDU

Fatih Aksoy'un şirketi Med Yapım tarafından vizyona giren "Fetih 1453" filminin ardından yeni bir proje duyuruldu. Projenin ismi "Fetihten Sonra" dizisi olurken, Show TV ile anlaşma sağlandı. Filmde "Fatih" rolünü üstlenen Devrim Evin ile yeni dizi için sözleşme imzalandı. 7 Haziran 2012'de imzalanan sözleşme kısa bir sürenin ardından Med Yapım tarafından feshedildi.

thumbnail-48429.jpg

TAM 11 YIL SÜRDÜ

İstanbul Fıkri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde davalar açıldı. Davalı Med Yapım aleyhinde icra takibine itiraz edilince, müvekkil de itirazın iptali istemiyle dava açtı. Devrim Evin dava konusu hakkında, Devlet Tiyatroları'ndan izin alındığını, dizi için at binme kursları ve spor salonlarına gittiğini ve 6 aydır sakalını kesmediğini öne sürdü.

Med Yapım şirketi avukatının açıklamalarına göre, proje yayınlanacak kanal tarafından iptal edildi. 27 Aralık 2012 tarihinde icra takibi yapılmasıyla dava 2013 yılında açıldı. Avukatın açıklamalarına göre, 2014 tarihinde karar verilse de Yargıtay cezai şartla inceleme yapmadan kararı bozmuş ve davayı reddetmiş. Dava sonucunda Devrim Evin'e toplamda 328 bin 194 TL tazminat ödenmesine karar verildi. Fakat dava bitmeyerek yüksek yargıya taşındı. 11 yılın ardından kesinleşen dava sonucunda yasal faizle beraber yüzbinlerce lira aldığı tahmin ediliyor.

fos-ecyvve6gai1-vks-cq.webp

DAVA SONUCU KESİNLEŞTİ

Dava detayları hakkında Devrim Evin her şeyi açıkladı. Aslında davayı 2014 tarihinde kazandığını söyleyen Devrim Evin, Yargıtay sürecinin olabilmesi için ödemelerin tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Karşı taraftan uzlaşma talep edildiğini söyleyerek, karşı tarafın hakkında konuşmaya devam ettiğini vurguladı.

Uzlaşmada büyük bir rakam olduğunu söyleyen Evin, elinin tersiyle ittiğini ve yüksek yargıya taşıdığını ifade etti. Tam 11 yıl boyunca süren hukuk mücadelesinin 2023 Ekim ayında kesinleştiğini ifade ederek, "11 yıl boyunca süren bir yargı sürecini bekledim. Yüksek yargı süreciyle beraber aslında benim neyin hukuk mücadelesini verdiğim ve yüksek ceza şart davasının enden açıldığı ortaya çıkmış oldu. Hiç bir şey yapmama rağmen birilerinin biz istersek şunu yaparız, istersek yaparız, istersek alırız gibi durumlar gün yüzüne çıktı. Öyle olmadığını ve olamayacağını kanıtlar niteliğinde oldu bu dava." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN