27 nerenin plakası?

27 nerenin plakası?

Karayollarında ulaşımı sağlayan motorlu araçların tamponlarına sabitlenen, alüminyum levhalardan oluşan taşıt plakaları, araçların trafikte denetlenmesine olanak sağlayan önemli bir unsurdur. Bu plakalar, her aracın kendine özgüdür ve araçların değişmez birer parçası olarak kabul edilirler.

27 nerenin plakası? İlk kez Fransa'nın Paris şehrinde ortaya çıkan taşıt plaka sistemleri, karayolu ulaşımının tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye'de de kullanılan taşıt kayıt sisteminde 27 plaka kodu Gaziantep ili için ayrılmıştır.

Gaziantep, Osmanlı Devleti döneminde Antep sancağı olarak bilinmekteydi ve cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından 1924 yılında vilayet statüsüne kavuşmuştur. Şehrin 27 plaka numarasına sahip olması ise 1962 yılında gerçekleşmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN