7-17 yaş arası çocuğu olanlar dikkat! Devletten 3295 TL çocuk parası alabilirsiniz!

7-17 yaş arası çocuğu olanlar dikkat! Devletten 3295 TL çocuk parası alabilirsiniz!

Türkiye genelinde milyonlarca aile gelen bu habere çok sevinecek. Öğrenciler için devletten destek müjdesi verildi. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim alan çocuklu ailelere devlet 3295 TL nakdi yardımda bulunacak.

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere müjdeli haber geldi. Hemen başvuran ailelere öğrenci desteği sağlanacaktır. Yardım tutarı 3295 TL şeklinde açıklandı. Bakanlık, öğrenci desteği ile ilgili başvuru koşullarını da açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bir çalışma ile birlikte çocuklu ailelere yardım sağlamaya devam edecek. Bakan Derya Yanık yeni yardım desteği ile ilgili tüm bilgileri sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bakanın açıklamasına göre ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alan çocuklu ailelere devlet yardımı yapılacak. Devlet tarafından verilen öğrenci burslarının miktarı ise 3295 TL olduğu belirtildi. İhtiyaç sahibi aileler bu yardıma başvurabilir. Aile öğrenci bursu başvuru koşulları ve detayları haberimizde..

7-17 yaş arası çocuğu olanlar dikkat! Devletten 3295 TL çocuk parası

ÖĞRENCİ DESTEK YARDIMINDA DEVLET 3295 TL ÖDEYECEK

Aile Bakanı yeni yardımı sosyal medyadan duyurdu. Dar gelirli olarak tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardım seçenekleri varlığını sürdürmektedir. 2023 yılına kadar bakanlık ihtiyaç sahibi hemen hemen her aileye ulaşacak. Milyonlarca ailenin yararlandığı sosyal yardımlardan biri de öğrenci yardımlarıdır. Bakan Derya Yanık, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilkokul, ortaokul ve liseye giden çocuğu olan ailelerin sosyal yardım alacağını söyledi.

2023 yılı boyunca devlet ihtiyacı olan herkese destek olmaya devam ederken çocuklu ailelerin maddi ihtiyaçlarının karşılanması için resmen seferber olundu. Bu kapsamda eğitim alan öğrencilerin ailelerine ödenecek olan yardım desteğinin 3925 TL olduğu bildirildi. İlkokul, ortaokul ve liseye giden çocukları olan aileler e-devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bu yardıma başvurabilirler.

ÖĞRENCİ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Öğrenim finansmanı değerlendirmesi için başvuru koşulları da açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kişi başına düşen hane geliri asgari ücretin üçte biri rakamında az olan ve çocukları okula giden tüm aileler yardıma başvurabilecek. Yardım, anketten sonraki 10 gün içinde hesabınıza yatırılacaktır. IBAN numarası veren herkes PTT'den ödeme alabilir ancak banka hesaplarına herhangi bir ödeme alamaz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN