Acun Ilıcalı serveti ne kadar, ne kadar kazanıyor?

Acun Ilıcalı serveti ne kadar, ne kadar kazanıyor?

Türkiye'nin sevilen televizyoncusu Acun Ilıcalı'nın yıllar geçtikçe büyüyen kariyer hayatı sonucunda güncel serveti merak edilmeye başlandı. Peki, Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar? İşte detaylar...

Acun Medya'nın sahibi Acun Ilıcalı güçlü ekibiyle el attığı her işte başarılı olmaya devam ediyor. Sunuculuk ile başladı medya sektöründe büyük başarılara imza atan Ilıcalı'nın serveti ise merak ediliyor.

ACUN ILICALI KİM?

29 Mayıs 1969 Edirne doğumlu olan Ilıcalı Erzurum'ludur. Babası müteahhit olan Ilıcalı'nın annesi müdür, kardeşi de doktordur. İlkokul eğitimini Edirne'de alan televizyoncu, ortaöğretim eğitimini İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği kazanan televizyoncu, eğitimini yarıda keserek iş hayatına adım atmıştır. Daha 22 yaşındayken medya sektörüyle tanışan Ilıcalı, ilk olarak Show TV'de spor muhabirliği yapmıştır. Uzun seneler muhabirlik yapan Ilıcalı, 2004 senesinde kendi şirketi Acun Medya'yı kurmuş ve 2008 yılında itibaren Türkiye'nin vergi rekortmenleri arasına girmiştir.

ACUN ILICALI'NIN KARİYER HAYATI

Ünlü televizyoncunun kariyeri 1996'da Show TV'de Beşiktaş muhabirliği ile başlamıştır. 2002'de Acun Firarda isimli programın hem yapımcısı hem de sunucusu olmuştur. 2006'da ise Acun Medya ismini verdiği şirketini kurmuştur.

2004 ile 2006 senelerinde Fear Factor isimli TV programını, 2007 ile 2010 senelerinde Var mısın Yok musun isimli programı, 2006'da Survivor Türkiye isimli programın hem yapımcısı hem de sunucusu olmuştur.

2009'da Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli yetenek yarışmasını ekranlara getiren Ilıcalı büyük başarılara imza atmıştır. 2010 senesinde Yok Böyle Dans yarışmasını başlatmış ve 2011'de O Ses Türkiye ile rekorlar kırmıştır.

Ekip arkadaşlarıyla Acunn.com isimli portal sitesini kurduktan sonra, 2013'te Show TV'den ayrılarak Star TV'ye geçiş yapmıştır. Aynı yıl 3 Adam isimli programın yapımcılığını yaparken, ekibiyle birlikte Sekiz.com isimli giyim üzerine internet sinesi kurmuş ve Shop90 isimli TV kanalının yüzde 40 ortağı olmuştur. Sonrasında ise Doğuş Yayın Grubu'nun ortaklığında olan TV8 isimli kanalı almıştır.

 acun ılıcalı serveti

2008 senesinde ilk defa Türkiye vergi rekortmenleri arasına girmeyi başarmıştır. 2011'de 2.836.191 gelir vergisi tahakkuk edip, Türkiye gelir vergisi listesinin 62. sırasına yerleşmiştir. 7 Ekim 2016 tarihinde Shop90 kanalını kapatmış ve TV8,5 isimli spor kanalında yayına başlamıştır.

Ünlü ismin medyadaki ilk uluslararası açılımı 2016'da Yunanistan'da yaptığı projeler ile başlamıştır. Acun Medya, Yunanistan'da O Ses, Survivor, Yetenek Sizsiniz ve İşte Benim Stilim gibi pek çok projenin prodüksiyonluğunu yapmıştır.

Acun Medya şuan, geliştirmiş olduğu formatlar ve haklarını aldığı dünyaya ün salan programlar ile tüm dünyada 10'u aşkın ülkede prodüksiyon gerçekleştiriyor. 25 Mayıs 2020'de Survivor 2020 kadrosuyla yaptığı Instagram canlı yayını 3 milyon izleyiciye ulaşarak yeni bir rekora imza atmasına neden oldu.

ACUN ILICALI SERVETİ

Ünlü televizyoncunun aylık kazancına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak servetinin 100 milyon dolar olduğu bilinmekte. Bilinen mal varlıkları arasında Amerika, Dominik ve Türkiye'de üç hız teknesi, on iki motor ve iki tane yat vardır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN