Ağustos ayında 2 milyon aboneye ulaşan Disney Plus Türkiye yeni abone almak istemiyor! Disney Plus'tan Tepki toplayan hamle

Ağustos ayında 2 milyon aboneye ulaşan Disney Plus Türkiye yeni abone almak istemiyor! Disney Plus'tan Tepki toplayan hamle

12 Kasım 2019'da yayın hayatına başlayan Türkiye'de ise Haziran ayında kullanıma açılan ve Ağustos ayında 2 milyon aboneye ulaşan ABD merkezli online dizi ve film platformu Disney Plus, abonelerinin tepkisini toplayan bir hamleye imza attı.

Dünya çapında 220 milyon aboneye sahip olarak yayın pazarının önde gelen yapım şirketlerinden olan ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'in, Amazon Prime Video ile beraber en büyük rakibi arasında gösterilen bir başka ABD merkezli online dizi ve film platformu Disney Plus, abonelerinin tepkisini toplayan bir hamleye imza attı.

12 Kasım 2019'da yayın hayatına başlayan Türkiye'de ise Haziran ayında kullanıma açılan ve Haziran ayından bu yana abone sayısında hızlı bir artış yaşanan ABD merkezli online dizi ve film platformu Disney Plus, abonelerinin tepkisini toplayan bir adım attı.

AĞUSTOS AYINDA 2 MİLYON ABONEYE ULAŞMIŞTI

Türkiye'de 14 Haziran'da yayın hayatına başlayan dijital içerik platformu Disney Plus'ın Ağustos ayında Türkiye'deki güncel abone sayısının 2 milyonu geçtiği açıklanmış ve Disney Plus'ın Türkiye'de 3,5 milyondan fazla aboneye sahip olan Netflix Türkiye'yi geçerek, Türkiye'nin en çok izlenen dijital platformu olmaya yaklaştığı belirtilmişti.

SON HAMLESİ TEPKİ ÇEKTİ

Dünya genelindeki abone sayısında Netflix ile kıya sıya bir rekabet içinde olan Disney Plus'ın son hamlesi kullanıcılarının tepkisini çekti.

Türkiye'de 14 Haziran'da yayına başlayan Disney Plus, abonelik ücretlerine dev zam yaptı. 5 aylık süreçte aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL ödenerek abone olunabilen Disney Plus'ta zam sonrasında aylık abonelik 64,99 TL, yıllık abonelik ise tam 649,90 TL oldu.

Konuyla ilgili olarak Disney+'ın resmi web sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Disney+’ın üyelik ücretleri* kaydolduğunuz üyelik türüne bağlı olarak farklılık gösterebilir:

Aylık ödeme planıyla üyelik: Kullanıcılar Disney+’a aylık 64,99 TL karşılığında kaydolabilir. Yıllık ödeme planıyla üyelik: Kullanıcılar yıllık 649,90 TL ödeyerek Disney+’a tüm yıl boyunca erişebilir.

Not: Yukarıdaki fiyatlar yalnızca 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren üye olacak kullanıcılar için geçerlidir. Bu tarihten önce kaydolan üyeler mevcut planlarını iptal etmedikleri veya mevcut planlarında değişiklik yapmadıkları sürece faturalarında herhangi bir değişiklikle karşılaşmayacaktır."

Disney Plus'ın neredeyse iki kat 'zam' kararı alması bazı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN