Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine kesenin ağzını açtı! Başvuru formundaki o bilgiyi dolduranlara 5000 TL tek seferlik nakit desteği yapılacak!

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine kesenin ağzını açtı! Başvuru formundaki o bilgiyi dolduranlara 5000 TL tek seferlik nakit desteği yapılacak!

Emekli maaşı alan vatandaşları yakından ilgilendiren hesaplamalarda değişikliğe gidildi. Kimine 2 bin TL ödeme yapılırken bazıları ise hiç nakit destek alamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasından en düşük emekli maaşının 7.500 TL olarak güncelleneceğini açıkladı. Kimler bu ödemelerden faydalanabilecek? İşte zamlara ilişkin detaylar...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş zam teklifi Meclis'e sunulmasıyla beraber toplam da 16 maddeden oluşan konular üzerinde araştırmalar başladı. 2023 yılının başında en düşük emekli maaşının 5.500 TL olmasıyla kanun teklifi meclis tarafından onaylandı. İşte, SSK ve Bağkurluların yararlanacağı zamlara dair merak edilenler haberimizde.

6 MİLYON KİŞİ 2.000 TL ALACAK

11 milyona yakında vatandaşların yararlanabileceği tahminler arasında olurken 6 milyon kısım yüksek ihtimalle 2.000 TL'ye yakın bir artış yaşanması bekleniyor.

PRİM GÜN SAYISI

7.500 TL'nin altında olan 11 milyon kişi 7.400 TL alan bunun içerisinde de 11 milyon civarında kişinin faydalanacağı belirtildi. EYT üzerinde 5.000 TL ve 5.975 gün prim ödeyecekler 2 binden itibaren SSK'lı olanlar 7.200 prim günün ödenmesi gerekir.

en düşük emekli maaşı

GAZİ, DUL VE YETİM AYLIKLARINDA ARTIŞ

Muharip gazilerle ilgili aralarında aylık farklılıklar olurken milli mücadeleye iştirak ederek istiklal madalyası verilen Kore savaşına katılan, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan TC vatandaşlarının vefatı ya da dul, yetim bağlanan maaşlarda asgari ücretle orantılı olarak artış yapıldı.

GEÇİCİDEN KADROYA GEÇİŞ

Geçici işçilerin çalıştıkları kurumda kadrolu işçi olabilmesi için fırsat sunuldu. Geçici işçi çalıştan kurumlarda boşluk olduğunda kurum tarafından ilan yayınlanarak kıdem sonrasında kendisinde hala çalışan işçilere öncelik verilerek kadrolu haline geçiş yapılabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN