Ailesi için ekmişti, bir anda geçim kaynağı oldu! Pazarda kapış kapış satılıyor, çünkü tamamen organik

Ailesi için ekmişti, bir anda geçim kaynağı oldu! Pazarda kapış kapış satılıyor, çünkü tamamen organik

Yıllar önce bahçesine deneme ve tüketim amaçlı bir sebze eken adam, verim alınca üretimi artırdı. Bugün semt pazarındaki tezgahı anında boşalan adam, organik ürün yetiştirdiği için yoğun ilgiyle karşılaştığını söyledi. İşte detaylar...

Malatya'nın Darende ilçesinde çiftçilik yapan 63 yaşındaki Dursun Tekin, 6 yıl önce deneme amaçlı dikim yaptığı karnabaharda şimdilerde siparişlere yetişemiyor.

AİLESİ YESİN DİYE KARNABAHAR EKTİ

Yetiştirilen ürünlerin organik olduğuna dikkat çeken Dursun Tekin, şöyle konuştu:

"6 yıl önce seraların kenarına kendim için karnabahar diktim. Vatandaşlardan talepler gelmeye başlayınca ilk etapta 500 kök dikim yaptım. Daha sonra bu sayı 3 binlere ulaştı. Hedefim 10 bin kök yetiştirmek. Darendeli genelde karnabaharı haşlıyor, fırında tavukla ya da sarımsaklı yoğurt ile tüketiliyor."

ORGANİK OLDUĞU İÇİN İLGİ GÖRÜYOR

Tanesini 20 TL'den satışa sunduklarını belirten Dursun Tekin, şunları söyledi:

"Yıllardır seralarda yetiştirdiğim sebzelerle geçim sağlıyorum. İlk domates ve salatalık yetiştirerek bu işe başladım. Sebze çeşidini artırarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Toprak var, su var. Çalışmak da bize düşüyor.

Karnabaharın tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik. Vatandaşlar organik ve pazarlardan daha ucuz olduğu için bizleri tercih ediyor. Bu durum bizi mutlu ediyor ve daha fazla ürün yetiştirmeye teşvik ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN