Arabanız varsa hemen başvuru yapın! Az önce duyuruldu: Araç sahiplerine 951 TL iade edilecek

Arabanız varsa hemen başvuru yapın! Az önce duyuruldu: Araç sahiplerine 951 TL iade edilecek

Trafiği etkileyen önemli bir olayda, bir vatandaş, fahri trafik müfettişi tarafından kesilen bir cezaya itiraz etti. Vatandaş, cezanın kesildiği sırada herhangi bir görüntü veya delil bulunmadığı gerekçesiyle itiraz etti. İtirazı kabul edilen vatandaşın cezası iptal edildi. Bununla birlikte, telefonla konuşma cezası 951 Türk Lirası olarak belirlendi. Ayrıntılar haberimizde...

Gaziantep'te sürücüleri yakından ilgilendiren bir kararın olduğu belirtilerek, bir vatandaşın araçta seyir halindeyken telefonla görüştüğü gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından kesilen cezaya itiraz ettiği bildirildi. Vatandaşın itirazı üzerine mahkeme, ceza tutanağında herhangi bir görüntü veya delil olmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.

Mahkeme, vatandaşın aracı kullanmış olabileceği ancak telefonla görüşme yapmadığını belirterek ve ceza tutanağında somut bir görsel delilin olmadığını tespit ederek, cezanın iptal edilmesine hükmetti.

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR

iade

Konuyla ilgili olarak Avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu da açıklamalarda bulundu. Çuhadaroğlu, geçen yıl aracıyla seyir halindeyken telefonla konuştuğu gerekçesiyle trafik cezası kesildiğini öğrendiğini belirterek, ceza tutanağında herhangi bir görsel delil olmadığını fark edince itiraz hakkını kullandığını söyledi. Çuhadaroğlu, mahkemeye yaptığı itirazda, somut delile dayanmayan bir cezanın keyfi olduğunu ve haksız olduğunu dile getirdi. Mahkeme de itirazı kabul ederek cezanın iptaline karar verdi.

Ayrıca, vatandaşlara ceza makbuzu geldiğinde fotoğraf veya video kaydının olup olmadığını dikkate almaları gerektiği ve somut delil olmadığı durumlarda cezanın iptali için Sulh Ceza Mahkemelerine başvurmaları önerildi. Mahkemelerin somut delile dayanmayan bu tür cezaların iptalini kabul ettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN