Arabası olanlar bu kez sevinecek! Devlet indirim düğmesine bastı: Yüzde 60'ı bir kalemde silinecek

Arabası olanlar bu kez sevinecek! Devlet indirim düğmesine bastı: Yüzde 60'ı bir kalemde silinecek

Hükümet, trafik cezaları gibi idari para ceza borçlarının yeniden yapılandırılmasında yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenleme, trafik cezası ve diğer idari para cezası borcu olanların borçlarını yeniden yapılandırmaları sağlayacak. Bu fırsattan yararlanmak için 31 Mayıs'tan önce başvuru yapmak gerekli.

Hükümet, trafik cezaları gibi idari para ceza borçlarının yeniden yapılandırılmasında yeni bir düzenleme getirdi. Düzenleme, borcun düşük farklarla 48 aya kadar taksitle ödenmesine imkan tanıyor. Hatta anaparadan indirim sağlıyor. Trafik cezası, MTV borcu, öğrenim ve katkı kredisi borcu olan vatandaşlar 31 Mayıs'a kadar yapılandırma başvurusunda bulunabiliyor. Kanun, vergi dairelerince tahsil edilecek 2000 TL altındaki borçları da siliyor.

Borç Yapılandırma Avantajları

Trafik cezasının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde %25 indirim yapılır. Cezanın ödenmemesi halinde ise her ay faiz işletilerek borcun katlanarak artmasına neden olur. Yeniden yapılandırma düzenlemesi birikmiş borç faizlerinin silinmesini sağlarken, yapılandırılan borçların cezaları silinecek, bir alt enflasyon farkı eklenerek 48 ayda ödenecek. Peşin ödeme yapanlara enflasyon farkından %90 indirim yapılacak.

Hükümet, trafik cezaları gibi idari para ceza borçlarının yeniden yapılandırılmasında yeni bir düzenleme getirdi.

Devam Eden Davalar için Yeniden Yapılandırma

Mahkeme süreci devam eden sürücüler ise yapılandırmadan yine yararlanabilecek. Davası devam eden kişi 31 Mayıs tarihine kadar davadan vazgeçer ve dilekçeyi ilgili emniyet birimine verirse yapılandırmadan yararlanacak. Bu gibi durumlarda ceza anaparasının %50'si silinecek, küçük bir enflasyon farkı eklenecek. Mahkemenin sürücü lehine karar vermesi halinde ise trafik cezasının sadece %10'u ve buna tekabül eden enflasyon farkı ödenecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN