Arapça kitap fuarına II. Abdülhamid damgası

Arapça kitap fuarına II. Abdülhamid damgası

Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin 4’üncüsü 22 Şubat’ta başlıyor. İslam coğrafyasından yüzlerce ilim adamı, akademisyen, yazar ve yayınevinin katılacağı etkinliğe Arapça’ya çevrilen Abdülhamid kitapları damga vuracak. Onlardan ilki Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Abdülhamid Han’ı, ikincisi ise Ozan Bodur’un ‘Göksultan’ ı...

4 . Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri için geri sayım başladı. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 22 Şubat-3 Mart günleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Kitap ve Kültür Günleri’nin bu yılki ana teması ‘Medeniyet Hafızamız Kütüphaneler’. Etkinlikte İslâm dünyasından birçok üst düzey ilim adamı, akademisyen, yazar ve yayıncı da hazır bulunarak hem ortak kültür ve bilgi mirasını paylaşacak hem de okuyucularla bir araya gelecek. Arapça Kitap ve Kültür Günleri, İslâm dünyasında var olan ilmî birikim ve ortak mirası bir araya getirerek Türkiye’nin çok daha iyi tanınmasını hedefliyor. Arapça Kitap ve Kültür Günleri, üç Türkçe kitabı Arapçaya kazandırarak ortak edebiyat ve tarih bilincine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bunlardan ilki Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Abdülhamid Han’ isimli eseri. İkincisi ise Ozan Bodur’un ‘Göksultan’ (II. Abdülhamid Han’ın Şahsiyeti, Devlet Adamlığı ve Hilafet Siyaseti) kitabı. Arapçaya tercüme edilerek yurtdışından gelen katılımcılara ve fuar ziyaretçilerine dağıtılacak olan üçüncü kitap ise 2018’de okuyucuyla buluşan Ahmet Murat’ın geçmişteki tasavvuf kültürünün bugüne yansımalarının izini sürdüğü ‘Kuşlarla Sohbetin Şartları’ olacak.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ve Haşimî Yayınevi tarafından düzenlenen fuarda Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Sudan, Katar ve Kuveyt’ten pek çok yayınevi, ilim adamı, akademisyen ve yazar davet edildi. Türkiye’den ve İslâm ülkelerinden 50’den fazla yayınevinin kitapları bu fuarda kitapseverlerle buluşacak. Arapça Kitap ve Kültür Günleri, uluslararası bir fuar olmasının yanında, 300’e yakın ilim adamı ve akademisyeni bir araya getirecek olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Atatürk Dil, Kültür ve Tarih Kurumu Yayınları, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları (İFAV) gibi kurumlar da bu büyük buluşmada yer alacak. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN