Aras Bulut İynemli'den Disney açıklaması: Edebimden sustum

Aras Bulut İynemli'den Disney açıklaması: Edebimden sustum

Başrolünde yer aldığı Atatürk filmini Disney'in son anda yayınlamaktan vazgeçmesinin ardından hiçbir açıklamada bulunmayan Aras Bulut İynemli, sessizliğini bozdu. "Susma değil, ‘Korkaklığından sustu’ ya da ‘Sözleşmesi vardı sustu’ dendi edebimizden adabımızdan da susuyoruz, anamızdan babamızdan böyle öğrendik biz" ifadelerini kullandı.

Son olarak Atatürk 1881 - 1919 filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Aras Bulut İynemli, TV100'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Işık, Aras Bulut İynemli'ye "Oyuncu olarak Atatürk olduğun ilk anı anlatsana aynada kendinle göz göze geldiğin anı?" diye sordu.

Aras Bulut ise o ilk anı, "Bismillah dedim. Zaten makyajın da çok büyük bir hazırlığı vardı. Karavandan indim ağlayan, şaşıran... Onu zaten halletmem 4-5 günümü aldı" sözleriyle anlattı. "Benzemenin ötesine geçmek istedik" diyen İynemli ağlayan kişinin ise kostüm şefi olduğunu belirtti.

'HERKES TEPKİSİNİ BAŞKA TÜRLÜ DİLE GETİRİR'

Filmin yayınlanmasına 3 ay kala yayıncı kuruluş Disney'in çekilme kararına ilişkin de açıklamalar yapan İynemli şunları söyledi:

"Kızgınım ve kırgınım. Sen, ben bir kişi daha var yola çıkıyoruz. Sen yayıncısın, yapımcı ve biz ekibiz. Sen son 3 ay kala ‘Ben yokum’ diyorsun kırılmaz mıyım sana kızmaz mıyım, bir de söz konusu Atatürk. Disney'e herkes tepkisini başka türlü dile getirir, ben işin içindeki kişi olarak tepkimi bu şekilde dile getirdim. Ne zaman biraz daha kişiselleştirilmeye başladı o zaman cevap verdim. Ne yaptıysam kararlı, bilerek yaptım. Ben 14 senedir bu işi yapıyorum çok tecrübeliyim diye konuşmuyorum ama benim bir yolum var. O yolda da kendime göre kendi bildiğim, kendi sahiplendiğim şekilde verdim kararlarımı aslında. Susma değil, ‘Korkaklığından sustu’ ya da ‘Sözleşmesi vardı sustu’ dendi edebimizden adabımızdan da susuyoruz, anamızdan babamızdan böyle öğrendik biz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN