Aşçıların sır gibi sakladı püf noktası ortaya çıktı! Pişmiş yumurtanın üzerine 1 küp koymak meğerse tüm sorunu ortadan kaldırıyormuş!

Aşçıların sır gibi sakladı püf noktası ortaya çıktı! Pişmiş yumurtanın üzerine 1 küp koymak meğerse tüm sorunu ortadan kaldırıyormuş!

Yumurtaların pişirilmesiyle ilgili farklı lezzet deneyimleri ve püf noktaları bulunmaktadır. Birçok insan pişmiş yumurtayı tercih ederken, bazıları da buzun yumurtanın üzerine eklenmesinin lezzetini artırdığını söylüyor. İşte detaylar...

Sahanda yumurta yaparken tavaya bir buz küpü eklemek, eriyen buzun yumurtaların hızlı bir şekilde pişmesine yardımcı olacağı ve tavaya yapışmayı engelleyeceği söylenmektedir. Buzun sıcaklığı sayesinde yumurta eşit şekilde pişebilir ve daha lezzetli olabilir.

Omlet yaparken ise aşağıdaki tarife dikkat edebilirsiniz...

İŞTE YUMURTANIN BUZ İLE LEZZETLİ KAVUŞUMU

yumurta

MALZEMELER:

2 adet yumurta

Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Zeytinyağı (pişirme için)

1 adet ince doğranmış taze soğan

Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. Yumurta akını mikser veya çırpıcıyla köpük kıvamına gelene kadar çırpın.

Sarıların içine tuz ve karabiber ekleyip hafifçe çırpın. Ardından bu karışımı çırpılmış yumurta aklarına ekleyin. Spatula veya kaşıkla karıştırın.

Tavayı hafifçe yağlayın ve ocağın altını açın. Yumurta karışımını tavaya dökün ve yayın.

Bir kapak kullanarak tavayı kapatın ve kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Ardından kapağı açın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile ince doğranmış taze soğanı ekleyin. Kapağı tekrar kapatın.

Yaklaşık 5 dakika daha pişirin ve omleti ikiye katlayarak tabağa alın.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN