Aseton olmadan ojeleri çıkarmanın en basit ve hızlı çözümü! Acil durumlar için bu listeyi kaydedin

Aseton olmadan ojeleri çıkarmanın en basit ve hızlı çözümü! Acil durumlar için bu listeyi kaydedin

Bakımlı görünen el ve tırnakların vazgeçilmezi olan ojeler her zaman sürüldüğü andaki gibi kalmıyor ve kısa sürede yıpranıyor. Bu nedenle yıpranan ojelerin hemen temizlenmesi gerekiyor. Evde aseton kalmadığı durumlarda doğal malzemelerden yararlanarak ojeleri çıkartmak mümkün. Peki, asetonsuz oje nasıl çıkarılır? Aseton dışında hangi ürünlerle oje çıkarılır? İşte, evdeki ürünlerle oje çıkarmanın yöntemleri...

Rengarenk, mat ya da parlak, çatlak ya da ışıltılı haliyle dikkat çeken ojeler, kozmetik mağazalarında adeta bir renk cümbüşü sunuyor. Ojeler kısa zamanda bozulur ve tazelenmesi gerekebilir.

Ojeleri çıkarmak için aseton ya da asetonsuz oje çıkarıcı kimyasal ürünler kullanılır. Fakat bazen oje çıkarmak istediğinizde evde bu iki ürünü de bulamazsınız, endişe etmeyin. Evde bulunan birkaç ürün ile de ojelerinizden kurtulmanız mümkün.

KOLONYA KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Kolonyadan bir miktar tırnaklarımızı kaplayacak yükseklikte tabağa koyuyoruz. Tüm tırnaklarımızı kolonyada 3-4 dakika beklettikten sonra yine limonlu pamuk yardımıyla ojeyi çıkartıyoruz. Yumuşayan ojelerinizi tırnaklarınızla da kaldırarak işlemi hızlandırabilirsiniz. Bu yöntem aseton kadar etkili olamasa da yardımcı olacaktır.

PARFÜM KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Kağıt bir mendil üzerine parfümden püskürterek tırnaklara sürülür. Pek çok kadın bunun işe yaradığını onaylıyor.

SAÇ SPREYİ KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Alkol içeren saç spreyleri de oje çıkarmak için kullanılabilir. Tırnaklara saç spreyinden biraz sıkılır ve pamukla silinir. Ancak spreyin hızlı bir şekilde tırnaklardan silinmesi gerekir. Aksi takdirde pamuk tırnaklara yapışabilir.

DEODORANT KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Alkol içeren deodorantlar tırnaklara püskürtülür ve ardından pamukla silinir. Birkaç kez yapılan bu işlem ile ojelerden kurtulmak mümkündür.

LİMON VE SİRKE İLE OJE ÇIKARMA

Yarım limonu sıkıyoruz ve üstüne aynı oranda sirke ilave ediyoruz. Tüm tırnaklarımızı bu karışımın içinde 5 dakika bekletiyoruz ve pamuk ile ojemizi çıkartmaya başlıyoruz.

DİŞ MACUNU KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Bu kullanım için eski bir diş fırçası ve biraz diş macunu gerekiyor. Etil asetat içeren diş macunları, ojeleri silmeye yardımcı olur. Tırnaklara sıkılan diş macunu sonrasında diş fırçası ile silinir.

EL DEZENFEKTANI KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Pamuğa biraz el dezenfektanı koyulur ve tırnaklara sürülür. Ojeler silinene kadar bu işleme devam edilir.

OJE KULLANARAK OJE ÇIKARMA

Çivi çiviyi söker! Ojenin üzerine tekrar oje sürüp silerek altta kalan ojelerden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN