Asgari ücret cebe girmeden eridi! Yüzde 100 zam geldi: Fiyatlar cepleri delip geçti!

Asgari ücret cebe girmeden eridi! Yüzde 100 zam geldi: Fiyatlar cepleri delip geçti!

2023 yılında yapılacak asgari ücret zammı geçtiğimiz hafta belli oldu. Fakat asgari ücret daha cebe girmeden fırsatçılar harekete geçerek etiket fiyatlarını artırdı. Alışveriş için marketlere giden vatandaş ise 0 oranındaki artış karşısında şaştı kaldı.

Yeni asgari ücretin belli olmasının ardından fırsatçılar zaman kaybetmeden harekete geçti. Vatandaşın hevesini kursağında bırakan zamlar kırmızı et, yumurta, kuruyemiş ve özellikle temizlik malzemeleri grubuna yansıdı. Kasap reyonunda görevli bir personel et fiyatlarıyla ilgili, "Ne yazık ki et fiyatları 200 TL'nin altına düşmeyecek" bilgisini verdi.

ZAMLAR YÜZDE 100'E YAKLAŞTI

Yeni yıldan önce gelen zamlar en çok temizlik ürünlerini vurdu. 2022 yılının başlarında 19.90 TL'ye satılan çamaşır suyu, Ekim ayı içinde 32.90 TL, Kasım'da ise 37.90 TL olmuştu. Asgari ücretin açıklanmasının ardından çamaşır suyu fiyatları 42.90 TL'ye çıktı.

32'li tuvalet kağıdı ise Kasım ayında 120 TL'den raflara yerleştirirken bu hafta 200 TL'ye çıktı. Öyle ki kimi marketlerde 250 TL'lik etiketler bile görüldü.

Zamlardan nasibini alan bir başka ürün ise çiğ köfte oldu. Yaklaşık iki ay öncesinde 49.90 TL olan çiğ köfte şuan 69.90 TL'ye satılıyor.

 market zamları

“TOPLU ALIŞVERİŞ İÇİNGELDİK BİZ DE DAHA AZ ETKİLENELİM DİYE”

Zamlardan önce ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıkan bir vatandaş, “Fiyat artışları öncesine kıyaslarsak baya bir var. Asgari ücret zammından sonra yine zam olacağı için zaten yine insanlar kendi bütçesini ona göre ayarlamaya çalışıyor. Ocak’ta da zam beklendiği için toplu alışveriş için geldik biz de daha az etkilenelim diye.” sözlerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN