Yeni yılda bir zam da market poşetine

Yeni yılda bir zam da market poşetine

Enerjiden mutfağa birçok sektörde fiyat artışı yaşanırken market alışverişlerinde kullanılan plastik poşete de zam geldi. 2 yıldır 25 kuruştan satılan alışveriş poşetin fiyatı yıl başından itibaren geçerli olmak üzere 38.5 kuruşa çıkarıldı. Ancak tüketiciler marketlerde plastik poşete 25 kuruş ödemeye devam edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum da yaptığı açıklamada plastik poşet fiyatlarının değişmediğini açıkladı.

Türk Lirası'nın değer kaybı ve rekor enflasyon ile birlikte hayat pahalılığı son bir yılda büyük ölçüde arttı. Yeni yıla sayılı günler kala vatandaş neredeyse her sabah bir zam haberiyle uyanır hale geldi.

Cumhurbaşkanlığı'nın bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Son olarak 2019 yılında 25 kuruş ücretle satılmaya başlayan poşet adet başına 25 kuruştan 38.5 kuruşa çıkarıldı. Ancak tüketicilerin marketlerde plastik poşete 25 kuruş ödemeye devam edeceği kaydedildi.

Karar eki listeye göre, 2023 yılı içinde adet başına; binek araç lastiklerinden 6 TL, cinsine göre araç akülerinden 15, 60 ve 150 kuruş/kg, pil ve şarjlı pillerden 6, 9.5, 15 ve 32 TL/Kg, otomotiv pilleri ve lityum içeren araç bataryalarından 46 TL/Kg, madeni yağdan 150 kuruş/Kg, bitkisel yağdan 32 kuruş/Kg, televizyon ve monitör gibi elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları, küçük ev aletlerinden 60 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazları hariç olmak üzere beyaz eşyalardan 80 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazlarından 95 kuruş/Kg ve ilaçlardan 3.2 kuruş/kutu veya şişe geri kazanım katılım payı tutarı alınacak.

Liste ile, plastik, metal, cam ve kağıt-karton ağırlıklı kompozit içecek ambalajları ile ahşap ambalajlardan alınacak geri kazanım katılım payı tutarları da belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda plastik poşet fiyatlarının değişmediğini açıkladı.

Bakan Kurum paylaşımında "Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş. Marketlerin devletimize ödeyeceği ve çevre projelerimizde kullandığımız plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi. Yani ne dediysek o!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN