Aspirin ilaç değil her derde deva! Aspirinle temizleyeceğiniz şeyleri öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Aspirin ilaç değil her derde deva! Aspirinle temizleyeceğiniz şeyleri öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Çoğu kişinin ağrı kesici olarak kullandığı aspirin farklı kullanım alanlarının da bulunduğunu biliyor muydunuz? İlaç dolabınızdaki aspirin, temizlikten ev tadilatına kadar birçok soruna yardımcı olabilir. İşte uzmanlara göre aspirin için 5 şaşırtıcı ev kullanımı...

Aspirin küçük ama güçlü bir ilaçtır. Sadece bir kapsül baş ağrısını hafifletebilir, ateşi düşürebilir ve kas ağrısını önemli ölçüde azaltabilir. Ve bu sadece size etikette söylediği şey. Ancak uzmanlara göre aspirin, evin etrafını temizlemenize ve sinir bozucu çamaşır lekelerini çıkarmanıza yardımcı olmak gibi çok daha fazlasını yapabilir. Üründen paranızın karşılığını almakla ilgileniyorsanız, başka yere bakmayın. Aspirinin temel ev kullanımları hakkında uzmanlardan bilgi edinmek için okumaya devam edin.

basliksiz-1.jpg

PAS LEKELERİNİ ÇIKARIN

Bu sinir bozucu kahverengi lekeler, pasın parçalanmasına yardımcı olan bir asit içerdiğinden, sadece birkaç kapsül aspirin ile geçmişte kalabilir. Aspirin tabletlerini bir kez ezdiğinizde elde edilen toz, izi tamamen ovalayacak kadar aşındırıcıdır. Uzmanlar bunu yapmak için iki aspirin tabletini (veya leke büyükse daha fazlasını) ezmeyi söylüyor. Ardından pası çıkarmak istediğiniz yüzeyi nemlendirin. Aspirini lekenin üzerine serpin ve 10 dakika bekleyin. Son olarak nemli bir bezle bölgeyi silerek temizleyin.

5f18c50455428414ecb2b108.webp

BİR EV TEMİZLEYİCİSİ OLUŞTURUN

Aspirin'in asidik ve aşındırıcı yapısı onu sabun köpüğü, yağ ve kir için uygun bir temizleyici yapar. Uzmanlar, "Rutininizin ortasında temizleyicinizin bitmesi durumunda, iki aspirin hapını suda çözerek geçici olarak değiştirebilirsiniz" diyor. Ancak, aspirin aşındırıcı olabileceğinden, kolayca çizilebilen yüzeylerde dikkatli olmanız gerekir. Hassas tezgahlar, cam set üstü ocaklar ve seramik küvet ve lavabolar gibi yerlerden kaçınmak isteyeceksiniz.

basliksiz-3.jpg

KESME ÇİÇEKLERİ TAZE TUTUN

Görünüşe göre, biraz aspirinden yararlanabilecek tek canlı insanlar değil. Kesme çiçekler ve bitkiler de bundan hoşlanır. Aspirindeki asit, bitkilerin bağışıklık sistemlerini uyararak hastalıkları önlemeye ve büyümeyi artırmaya yardımcı olabilir. Uzmanlar, "Birkaç aspirini ezin, ılık suda çözün ve ev bitkilerinizi onunla sulayın" diyor. Ayrıca su dolu bir vazoya aspirin bırakabilir ve daha uzun süre taze kalmalarına yardımcı olmak için çiçek kesebilirsiniz.

basliksiz-5.jpg

BEYAZ GİYSİLERDEKİ LEKELERİ ÇIKARIN

Beyazlarınızı karıştırdınız ve elinizde leke çıkarıcı yok mu? Bir aspirin deneyin. Uzmanlar, "Leke çıkarmak için kullanmak için birkaç aspirini ezin ve suyla karıştırarak macun yapın" diyor. Karışımı kıyafetlerinizin veya diğer kumaşların lekesinde bırakın ve çamaşır makinenize koymadan önce birkaç dakika bekletin. İçindeki asit bir ağartma maddesi oluşturacak ve eşyalarınızı yeni gibi görünmesini sağlayacaktır.

bea6b860e7fc4c353f05dec0f9e04595.webp

ALÇIPANDA BİR DELİK AÇIN

Elinizde birkaç aspirin varsa, alçıpanda bir delik açmak kolaydır. Temizlik uzmanları, "Birkaç aspirin hapını ezin ve kolay bir düzeltme için macun benzeri bir madde oluşturacak kadar su ekleyin" diyor. Daha sonra macunu deliğe yayabilir ve topaklarmış gibi düzeltebilirsiniz. Bu, duvardaki büyük çatlaklarla da çalışır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN