Avakado faydaları

Avakado faydaları

Yemyeşil kabuğunun altında, sağlık dolu sırlar saklayan avokado, adeta bir besin deposu. Doğuştan lif, potasyum, folat, B vitaminleri, E vitamini ve K vitamini ile donanmış bu özel meyve, sağlıklı yağ asitleri açısından da zengin bir kaynak.

Avokado, içeriğindeki tekli doymamış yağlar sayesinde kalp sağlığını koruyucu etkilere sahip. Kolesterolü düzenleyen bu yağ asitleri, damar sağlığı için de olmazsa olmaz. Peki avakado faydaları nelerdir? İşte detaylar.

ZAYIFLAMAK İÇİN DOĞAL YARDIMCI

Tokluk hissi veren lif oranı yüksek avokado, diyet yapanların da dostu. Kalorileri düşük tutarken besin değeriyle sizi gün boyu dinç tutmayı başarıyor.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Sindirim sistemini rahatlatan yüksek lif içeriği ile avokado, bağırsak sağlığını destekleyerek sindirim problemlerini önlemeye yardımcı olur.

GÜZELLİĞİN DOĞAL REÇETESİ

E vitamini bakımından zengin olan avokado, hem cildi hem de saçı besleyerek güzelliğe güzellik katıyor.

ÇOK YÖNLÜ TÜKETİM SEÇENEKLERİ

Farklı lezzet kombinasyonları ile çiğ tüketilebilen avokadoyu dilerseniz salatalara ekleyebilir, sandviçlerinize renk katabilir ya da lezzetli guacamole sosu yapımında kullanabilirsiniz. Sağlık dolu smoothielerinizde de avokadodan faydalanabilirsiniz.

AVOKADO İLE SAĞLIKLI TARİFLER

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturarak avokado ile birbirinden sağlıklı tarifler hazırlayabilirsiniz. Her öğünde farklı bir şekilde sofranızda yer alabilecek bu lezzetli meyveyi, sağlık ve lezzeti bir arada sunan öğünlerinizin baş tacı yapın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN