Ayakta duruş şekliniz kişiliğinizi ele veriyor! Siz hangisisiniz? Rahat mı, baskın mı yoksa çekingen mi?

Ayakta duruş şekliniz kişiliğinizi ele veriyor!  Siz hangisisiniz? Rahat mı, baskın mı yoksa çekingen mi?

Ayakta dururken bacaklarınız birbirine paralel olacak şekilde mi duruyorsunuz yoksa biraz ayrı mı? Ya da her ikisi de değil, çapraz mı tutuyorsunuz? Erkek veya kadın; duruşunuzun sizin ve tanıdığınız insanların kişiliği hakkında verdiği bir takım ipuçları var. Hadi onları öğrenelim! İşte Ayakta Duruş Şeklinize Göre Kişilik Testi...

Duruş tarzınız kişiliğiniz hakkında ne söylüyor olabilir? Çok şey! Araştırmalar ayakta dururken bacaklarınızı nasıl tutmayı tercih ettiğinizin kişiliğinizin de sırlarını açık ettiğini ortaya koyuyor.

Bacaklarınız birbirine paralel mi duruyorsunuz? Yoksa biraz ayrı mı? Bir bacağınız ileri ya da bacaklarınızı çapraz bağlayarak? Duruş şeklinizin nasıl düşündüğünüzü ve hissettiğimizi yansıtabilmesi sizi şaşırtacak.

Ayakta durma şeklinizin hakkınızda ne söylediğini keşfetmek için hem erkekler hem de kadınlar için dört klasik duruş şeklini inceliyoruz.

Hadi başlayalım! Bakalım duruşunuz, kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?

DURUŞ ŞEKLİ 1: BACAKLAR PARALEL

Bacaklarınız birbirine paralel şekide duruyorsanız bu kişiliğiniz hakkında uysallığı veya otoriteye saygıyı yansıtır. İnsanlarla konuşurken çok baskın bir birey değilsiniz. Daha uyumlu ve iyi bir dinleyici olma eğilimindesiniz.

Ancak bu, bir konuşma sırasında bilgi veya güven eksikliğiniz olduğu anlamına da gelmiyor. Tam aksine iletişiminizde kesinlikle incelik ve nesnelliğe sahipsiniz.

Aşırı heyecanlı, korkmuş, gergin vb. hissettiğinizde bacaklarınız birbirine paralel olacak şekilde ayakta durmak kendinizi sakinleştirmenize yardımcı olur.

Bacakları birbirine paralel duran kişilerin içinde bulundukları durum hakkında nötr bir duruş sergiledikleri tespit edilmiştir. Söz gelimi bir sohbete katılacaklardır ancak tartışılan konuyla ilgili güçlü bir duyguya veya ilgiye sahip değillerdir.

Genellikle kadınların hemcinsleriyle konuşurken veya bir randevu vermekle ilgilenmediklerinde bacakları birbirine paralel şekilde durduğu gözlemlenmiştir.

Temel Nitelikler: Teslimiyet, Otoriteye Saygı, Uyumluluk, İyi Dinleyici Olmak, İncelikli Olmak

DURUŞ ŞEKLİ 2: BACAKLAR BİRAZ ARALIK

Bacaklarınızı hafifçe ayırarak ayakta duruyorsanız, bu kişiliğinizin otoriter ve buyurgan olma eğilimini yansıtır. Özgüven ve kararlılık yayıyorsunuz. Duruşunuz da daha geniş bir yer kaplamaya çalışıyormuşsunuz gibi görünüyor.

Kalabalıklar arasında varlığınızı hissettirmekten korkmuyorsunuz. Fikrinizi kendinden emin bir şekilde dile getiriyorsunuz ve kendi zemininizde ayaklarınız yere sağlam basıyor.

Bacaklarını aralık şekilde tutan insanların iletişim tarzlarında oldukça baskın olduğu görülmüştür. Bu ayakta durma pozisyonu güçlü bir pozisyon olarak kabul edilir. Genellikle erkeklerde oldukça yaygın olarak bulunur, ancak kadınlar da güç ve hakimiyetleri işaret etmek adına farkına varmadan bu şekilde dururlar.

Temel Nitelikler: Otorite Sahibi, Yönetici, Kendine Güvenen, İddialı, Baskın

DURUŞ ŞEKLİ 3: TEK BACAK ÖNDE

Tek ayağınızı öne atarak duruyorsanız, bu hem kendinizden hem de çevrenizden hoşnut olduğunuz ve rahat bir kişiliğe sahip olduğunuzu yansıtır.

Oldukça rahat bir havanız var. İç benliğinizle uyum içinde ve anı yaşayan birisiniz. Duygularınızı açıkça ifade etmekten çekinmiyorsunuz. İletişiminizde açık davranan ve aklınızdan geçenleri paylaşan biri olarak tanınıyorsunuz.

Tek bacak önde duran insanlar genellikle bir ilgi veya çekim işareti verirler. Bir grup ortamında, kişilerin ayaklarını en ilginç veya çekici bulduğu kişiye doğru çevirme eğilimi yüksektir. Bununla birlikte, belirli bir ortama karşı ilgisizlik veya ayrılma dürtüsü durumunda, kişi büyük olasılıkla ayakları en yakın çıkışa bakacak şekilde bir bacağını öne koyacaktır.

Temel Nitelikler: Kendinden Memnuniyet, Rahatlık, Şimdiki Anı Yaşama, Dolaysız ve Doğrudan Olmak, Açıklık

DURUŞ ŞEKLİ 4: BACAKLAR ÇAPRAZ

Bacaklarınızı çaprazlayarak ayakta duruyorsanız, bu duruş kalabalığın içinde olmaktansa kendi başınıza olmaktan daha çok keyif aldığınızı yansıtır. Duygularınız hakkında savunmacı veya koruyucu olabileceğinizi işaret eden bu kişilik yapısı bazen, belirli durumlarda kendinize güveninizin de yeterli olmayabileceğini gösterebilir.

Bazen oldukça pasif ve çekingen olabiliyorsunuz. Kalabalığa karışmak konusunda pek hevesli ve girişken değilsiniz. İçinde bulunduğunuz gruba yeni giren insanların varlığı sizi bu duruş şekline itebilir. Bir asansörde, yabancılar asansöre bindiğinde büyük olasılıkla kendinizi bacaklarınızı çaprazlamış şekilde dururken bulacaksınız. Bu ille de sinirlilik değil, daha çok yeni deneyimlere kapalı olma durumudur.

Ayak bileklerini çaprazlama şekilde üst üste koyan insanlar genellikle geç açılırlar. Özellikle yabancıların veya yeni insanların varlığında oldukça tedbirlidirler. Bununla birlikte, bacaklarını çaprazlamış ama kollarını kavuşturmadan gülümsüyorlarsa, o zaman iletişime açık hale gelerek biraz gevşerler ve ortamda kalmak isterler ama aynı duruma göre bir anda savunmaya geçerler veya dengeleri tekrar zihinlerinde değerlendirirler.

Bu tür durumlara ilk kez tanışan çiftlerde sık rastlanır. Bazı durumlarda, kişinin bacak bacak üstüne atıp sırtını desteklemek için duvara veya başka bir şeye yaslandığı da görülür, bu genellikle "Bu sohbetle ilgileniyorum ve daha uzun süre devam etmek istiyorum" demektir.

Yine de, biri hem bacaklarını hem de kollarını kavuşturuyorsa, muhtemelen konuşma veya durum hakkında pek olumlu hissetmiyor ve ortamdan ayrılmak istiyor demektir.

Temel Nitelikler: Savunmacı, Tedbirli, Yeni Deneyimlere veya İnsanlara Kapalı, Güven Eksikliği (bazen)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN