Saçınızı sağdan mı ayırıyorsunuz soldan mı? Tercihiniz kişiliğinizi ele veriyor!

Saçınızı sağdan mı ayırıyorsunuz soldan mı? Tercihiniz kişiliğinizi ele veriyor!

Saçınızı ayırma şekliniz kişilik özelliklerinizi açığa vuruyor. Başınızın sağında solundan ya da ortasından çektiğiniz çizgiyle ayırdığınız saçlarınız beyninizin hangi lobunu daha ağırlıklı olarak kullandığınızın da ipuçlarını veriyor.

Saç ayırma stiliniz ile kişilik ve zeka türünüz arasında bir bağlantı olabileceğini biliyor muydunuz? Araştırmalara göre saçınızı sağdan, soldan veya ortadan ayırna insanların arasında benzer farklılıklar olduğu gözlendi. Araştırmaya konu olan insanların saçlarını hangi taraftan ayrıdığına dair farkına varmadan yaptığı tercih ile beyin loblarından hangisini ağırlıklı olarak kullandığı arasında bir bağlantı var.
Peki saçınızı sağdan ya da soldan veya ortadan ayırmanın ne farkı var? Kişilik özelliklerinize etkisi ne? işte araştırmanın sonuçları...

sac-ayirma-seklinize-gore-siz-kimsniz1.jpg
SAÇLARINI SOLDAN AYIRANLAR


Saçınızı soldan ayırmak genel olarak beyninizin sol lobunu daha yoğun kullandığınız anlamına geliyor. Siz mantıklı, azimli, analitik ve eril yönünüzle daha fazla temas halinde bir insansınız.
Mantığı elden bırakmadan duyguları tartmak istersiniz. Tümüyle duygular üzerinden bir iş yapmakta zorlanabilirsiniz. Mantığı göz ardı etmek için bir şey ya da biri hakkında son derece tutkulu olmanız gerekir.
Hatta bunu yaptığınızda bile yine de kendinizi kafanızın içinde bir yandan duygular bir yandan mantıkla savaşırken bulabilirsiniz.
Dünyanın düzenli ve ahlaklı işlemesini istersiniz. Ortada bir adaletsizlik olduğuna inanıyorsanız, duruma boşvermekte güçlük çekersiniz.
Finansal bağımsızlığa sahip olmak ve insanlar tarafından çok şey talep edilmeyen veya onlara karşı sorumlu olmayan biri olmak isteyebilirsiniz.
Bazen insanları anlamakta zorlanabilirsiniz ama bu sizi kendi yolunuzda yürümekten alıkoymaz. Genelde nazik ve cömert olabilirsiniz ancak eğer dengeler çok fazla bozulursa endişelerinizi dile getirmekten çekinmezsiniz. Giyinme ve konuşma tarzınız iş odaklı bir hava yayıyor olabilir.
Alfa karakterinizi ortaya çıkarmanıza izin veren etkinliklerden zevk alırsınız. Tartışma ve akıl yürütme konusunda da iyi olma olasılığınız yüksek.
Bazen soğuk, mesafeli veya konuşması zor biri olduğunuzu söyleyenler olabilir. Ancak sizi tanıyanlar sizinle sohbetin bir zevk olduğunu söyleyecektir.

Temel Özellikler: Mantıklı, azimli, analitik, eril yanıyla daha fazla temas halinde, tartışma ve muhakeme konusunda iyi.

sac-ayirma-seklinize-gore-siz-kimsniz2.jpg

SAÇLARINI SAĞDAN AYIRANLAR


Saçınızı sağdan ayırmak ise genel olarak beyninizin sağ lobunu daha yoğun kullandığınız anlamına geliyor. Siz duygusal zekası yüksek, empatik, hassas, duygusal ve cömert birisiniz. Etrafınızdaki insanlarla ilgilenme konusunda iyisinizdir.
Duygulara mantığa göre daha fazla değer verirsiniz. Kalbiniz tamamen duygularla dolup taşarken ilişkiler başlatabilirsiniz. Dişil tarafınızla daha yoğun temas halinde olabilirsiniz.
Evinizi yönetmekten veya idari işlerle ilgilenmekten keyif alırsınız. Kendi mutluluğunuz pahasına bile olsa etrafınızdaki insanlara çok fazla şey verebilir ve gereğinden fazla önemseyebilirsiniz.
İnsanların sorunlarını paylaşmak veya sırlarını açmak için sık sık size geldiklerini fark edebilirsiniz. İyi bir dinleyicisinizdir. Bazen ihtiyacı olan birine yardım etmeyi görev olarak kabul edebilirsiniz. Sokak hayvanlarını beslemek, toplumun ekonomik olarak mahrum kalmış kesimiyle ilgilenmek, hayır kurumlarına bağış yapmak gibi sosyal meseleleri ele alabilirsiniz.
Spontane, eğlenceli, yaratıcı ve çocuksu bir birey olma ihtimaliniz çok yüksek. İş ve kariyer konusunda genellikle hemşirelik, öğretmenlik, sosyal hizmetler, sanat, oyunculuk vb. gibi işleri tercih edebilirsiniz.


Temel Özellikler: Empatik, hassas, duygusal, verici, dişil yanıyla daha fazla temas halinde, iyi bir dinleyici, sosyal meseleleri kişisel davası olarak gören.

sac-ayirma-seklinize-gore-siz-kimsniz3.jpg

SAÇLARINI ORTADAN AYIRANLAR


Saçınızı ortadan ayırmak da hakkınızda çok şey söylüyor. Siz açık sözlü, güvenilir, dengeli, açık fikirli, pratik, entelektüel, kibar ve soğukkanlı birisiniz.
Esnek ve akışa ayak uydurmaya hazır birisiniz. Anın tadını sonuna kadar çıkarırsınız. Organize ve hırslı biri olabilirsiniz. İyi bir iş zekasına veya yaptığınız her şeyi başarılı kılma yeteneğine sahip biri olabilirsiniz.
Çok iradeli biri olabilirsiniz. Genellikle herkesin pratik tavsiye almak için başvurabileceği bir aile üyesi olma ihtimaliniz yüksek. Fikrinizi olduğu gibi, yumuşatmadan söylemek isteyen birisinizdir. Pasif-agresif hareketleri sevmiyorsunuz.
Değişen koşullara uyum sağlama konusunda iyisinizdir. Nadiren şikayet ettiğiniz görülebilir. Genellikle çok sakin ve ilgi çekici biri olarak algılanırsınız. Sosyal ilişkileriniz yoğundur.


Temel Özellikler: Açık sözlü, güvenilir, dengeli, sakin, çekici, pratik, entelektüel, kibar, soğukkanlı, iş zekası yüksek.

Sonuçları nasıl buldunuz? Size uyduklarını düşünüyor musunuz? Siz saçınızı nasıl ayırıyorsunuz? Yorumlarda bize yazın.
Kendinizi daha iyi tanımak için diğer bu tür testlerimize göz atın:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN