Az yanan ocak gözünü tamirci çağırmadan halledin! Çözümü aslında basitmiş: Birkaç damla damlatınca...

Az yanan ocak gözünü tamirci çağırmadan halledin! Çözümü aslında basitmiş: Birkaç damla damlatınca...

Ocaklar bazen az yaşanabiliyor ya da bazı deliklerinden ateş çıkmayabiliyor. Bu noktada tamirci çağırmaya gerek kalmadan az yanan ocağı kolaylıkla düzeltebileceksiniz. Oldukça basit bir yöntemle ocakta meydana gelen tıkanıklıklar hemen giderilecek. İşte detaylar...

Mutfakların en önemli eşyalarından biri olan ocaklar bazen az yanarken bazen de bazı ateş deliklerinden ateş çıkarmıyor. Akşam bu durum hem yemeklerin geç pişmesine hem de ocağın daha kötü bir hale gelmesine yol açabiliyor. Yemek taşımasından ya da ocak deliklerinde meydana gelen tıkanıklıklarından dolayı yaşanabilecek bu durum oldukça basit bir yöntemle çözülebilir. Sadece tek bir malzemeyle ocağımızı ilk günkü haline çevirebilirsiniz.

yeni-proje-56.jpg

TEK BİR YÖNTEMLE TIKALI OCAĞI ESKİ HALİNE ÇEVİRİN

Ocaklarda bulunan gaz bağlantıları bir süre sonra toz, kir ya da pasla tıkanabilir. Bu tıkanıklık gaza kaşını engellerken ocakların yanmasına sebebiyet veriyor. Öte yandan yemek tanışmalarından, yiyecek artıklarından ya da yağ birikintilerinden tıklanabilen ocaklar bazen yemek pişirirken zulüm haline geliyor. Lakin bu derdinize artık bir son verebilirsiniz. Yalnızca tek bir malzeme ile o canınızı eski haline döndürüleceksiniz.

yeni-proje-57.jpg

SİRKE GÜCÜNÜ OCAKTA DA KONUŞTURDU

En Son Haber’de yer alan bilgilere göre tıkalı ocak gözlerini açmak için o can gaz vanasını kapatarak üzerindeki demir parçaları çıkarıp birkaç damla sirkeyi ocağı dökmeniz yeterli. Sirkenin göstereceği etkiyle ocakta kısık yanan taraflar anında açılacak.

Lakin bu işlemi yaparken gaz manasını kapatmayı kesinlikle unutmayın. Ayrıca sirkeyi damla attıktan hemen sonra vanayı açıp ateşi denemeyin. Sirkenin kurumasını her ihtimale karşı biraz bekleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN