Babalar Günü ne zaman? 2023 Babalar Günü'ne kaç gün kaldı?

Babalar Günü ne zaman? 2023 Babalar Günü'ne kaç gün kaldı?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber 2023 yılında Babalar Günü'nün bu yıl hangi tarihte olduğu merak konusu oldu. Dünya genelinde, babaları onurlandırmak için kutlanan Babalar Gününü'nün 2023 yılındaki tarihini öğrenmek için 'Babalar Günü'ne kaç gün kaldı?' sorusu soruldu. İşte Babalar Günü hakkında bilinmesi gerekenler...

Babalar Günü 2023: Tarih ve Geri Sayım

Babalar Günü, dünya genelinde kutlanan ve babaları onurlandırmak için ayrılmış özel bir gündür. Türkiye'de de babaların sevgi ve saygıyla anıldığı Babalar Günü, her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır. Bu yazıda, Babalar Günü'nün tarihini ve 2023 yılındaki kutlama tarihini öğreneceksiniz.

Babalar Günü Nedir?

Babalar Günü, 1909 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlanmaya başlamıştır. Washington'da bir kadın, babasının sevgi dolu hatırasını yaşatmak amacıyla babaları onurlandırmak için bir gün ayrılması fikrini ortaya atmıştır. Daha sonra 1972 yılında Amerikan Kongresi tarafından resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

babalar-gunu.jpg

Türkiye'de ise Babalar Günü, ilk kez 1981 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Her yıl Haziran ayının üçüncü pazar gününde babalar, çocukları tarafından anılır ve onlara sevgi gösterileri yapılır.

Babalar Günü 2023 Ne Zaman?

Babalar Günü, her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır. Dolayısıyla Babalar Günü 2023 yılında 19 Haziran Pazar günü kutlanacaktır.

babalar-gunu-3.jpg

Babalar Günü'ne Kaç Gün Kaldı?

Babalar Günü 2023 yılına kadar geri sayım başladı. Şu anda, 19 Haziran Pazar gününe kadar 80 gün kalmıştır. Babalar Günü'ne sayılı günler kala, babanız için özel bir hediye seçebilir veya ona güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.

babalar-gunu-2.jpg

Babalar Günü Kutlamaları

Babalar Günü kutlamaları, her yıl Türkiye genelinde geniş bir katılımla gerçekleştirilir. Babalar, çocukları tarafından sevgi ve saygıyla anılır ve onlara özel hediyeler verilir. Özellikle babaların sevdiği yiyecekler, giyim eşyaları veya aksesuarlar, hediye seçenekleri arasında öne çıkar.

Babalar Günü kutlamaları, özellikle ailelerin bir araya geldiği mutlu ve neşeli bir ortamda gerçekleştirilir. Bu gün, babaların aileleriyle birlikte keyifli bir zaman geçirmesine ve özel anılar biriktirmesine de vesile olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN