Bahçenizde bunlar varsa hemen söküp atın! Bu 4 şey yılanları adeta mıknatıs gibi kendine çekiyor…

Bahçenizde bunlar varsa hemen söküp atın! Bu 4 şey yılanları adeta mıknatıs gibi kendine çekiyor…

Evlerimizin bahçesi genel olarak yılan gibi rahatsız edici hayvanları çeken bir yer. Peki, bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Bahçenizde bulunan bu 4 şey yılanları adeta mıknatıs gibi kendine çekiyor… İşte, yılanları uzaklaştırmanız için bahçenizde asla bulundurmamanız gereken 4 şey…

Göz alıcı bitki ve çalılar, rahat oturma alanları… Birçok kişinin hem kafa dinlemek için hem de stresini atmak için oluşturduğu bahçeler ne yazık ki yılan gibi davetsiz misafirlerin de vazgeçilmez noktası. Peki, bahçelerde yılan neden olur? İşte, o sorunun cevabı…

BAHÇEYE YILAN GELMESİNİN NEDENLERİ?

ODUN YIĞINLARI

Kışa hazırlık için bahçenin bir köşesine koyduğunuz odunlar, yılanlara resmen davetiye çıkarıyor. Bu odunlar, yılanlara çekici gelen bir saklanma alanıdır. Karanlık ve boşluklu olduğundan bu alana rahatça gizlenebiliyorlar. Bu yüzden odunlarınızı kapalı veya yüksek bir alanda saklamanız gerekiyor.

bahceye-yilan-gelmesinin-nedenleri-1.jpg

BAHÇE HORTUMU

Bahçeyi sulamak için kullandığınız hortumlar da yılanlara davetiye çıkartıyor. Yılanlar hortumun içine çöreklenebilecek yapıya sahip. Ayrıca hortumdan akan su da onları çekebiliyor. Bu yüzden bahçenizde kullandığınız hortumu yerde bırakmak yerine duvara asabilir ya da kapalı bir alanda saklayabilirsiniz. Ayrıca hortumu kullandıktan sonra sızdırmamasına da dikkat etmelisiniz.

TAŞ DUVARLAR

Yılanlar için en ideal serinleme ve saklanma alanı taş duvarlardır. Taş duvarlar delikli ve boşluklu olduğundan bu kısımlara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

bahceye-yilan-gelmesinin-nedenleri-2.jpg

YÜKSELTİLMİŞ SUNDURMA

Bahçenizin dışına taşan bir sundurmanız varsa dikkatli olun. Evinizin altındaki boşluklar, barınak sağladıkları, karanlık ve nemli olduklarından dolayı yılanların tercihi olacaktır. Ayrıca buralarda böceğin bol olması da yılanların avlanma ihtimalini artırıyor. Öyle ki onlar için yuva yapılacak yerlerin başında geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN