Banu Alkan mahkemelik oldu! İbrahim Tatlıses çıkışı olay yarattı!

Banu Alkan mahkemelik oldu! İbrahim Tatlıses çıkışı olay yarattı!

Banu Alkan yargılandığı davada mahkemede Alkan, "Beyaz Orkide" adlı şarkıda yer alan sesin kendisine ait olduğunu iddia etti. Ayrıca, "İbrahim Tatlıses'in şarkısını da okurum, benim eserimde onun ne işi var?" diyerek tepkisini dile getirdi. Alkan, ses tonunun dünya genelinde tanınan bir ses olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Banu Alkan, müzisyen Nicole Rona'nın sesini izinsiz olarak kendi şarkısı olan "Beyaz Orkide"de kullandığı iddiasıyla yargılandı. Alkan, mahkemede yaptığı savunmada, şarkının piyasaya çıkmadığı için herhangi bir maddi kazanç sağlamadığını belirtti. Ayrıca, Nicole Rona'nın sesinin şarkıda yer almasının nedenini anlamadığını ifade ederek, İbrahim Tatlıses'in şarkısını bile söyleyebileceğini söyledi. Banu Alkan'ın son sözü ise, ses tonunun dünyaca tanınmış bir ton olduğunu vurgulamaktı.

BANU ALKAN 6 BİN 80 TL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

2

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, avukat İlyas Geyik Nicole Rona'nın temsilcisi olarak hazır bulunurken, Banu Alkan'ın avukatı Yusuf Peksak da duruşmada yer aldı. Banu Alkan, profesyonel bir sanatçı olarak "Beyaz Orkide" adlı eserin söz ve müziğinin kendisine ait olduğunu belirtti. Ancak şarkının ticari amaçla kullanılmadığını ve piyasaya çıkmadığını ifade etti. Nakarat kısmında duyulan sesin kendisine ait olduğunu savunan Alkan, Nicole Rona'nın stüdyoya sadece pilot okuma için geldiğini ve izinsiz olarak sesini kullandığını iddia etti. Mahkeme, Banu Alkan'ı "mali ve manevi haklara tecavüz" suçundan suçlu buldu ve 6.080 TL adli para cezasına çarptırdı. Ancak daha önce suç işlememiş olması ve duruşmadaki tutumu göz önüne alınarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Banu Alkan, karar sonrasında yaptığı açıklamada, iddialarda bahsedilen sesin Nicole Rona'ya ait olabileceğini kabul etti, ancak eserin piyasaya çıkmaması nedeniyle herhangi bir maddi kazanç elde etmediğini vurguladı. Kendisinin şarkının söz ve müziğini yazdığını belirtti ve Nicole Rona'nın bu davadan maddi bir kazanç sağlamadığını ifade etti. Alkan, mahkeme kararına saygı duyduklarını da belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN