Banyonuzu temizlemek daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sizde bu adımları hemen deneyin!

Banyonuzu temizlemek daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sizde bu adımları hemen deneyin!

Duş kabinleri, temizlenmesi zahmetli olabilecek birçok küçük elemanla doludur. Öyleyse, duş kabininizi kirliden parlak hale getirmek için en iyi derinlemesine temizlik ipuçlarımızdan bahsedelim.

Sevseniz de sevmeseniz de, banyonuzu temizlemek her ev rutininin önemli bir parçasıdır. Ancak her şeyin hızlı bir şekilde silinmesi yeterli değildir. Kontrol altında tutulmazsa, kir çok hızlı bir şekilde birikebilir ve küçük şeyler banyonuzun düzgün çalışmasını ve olabildiğince iyi görünmesini engelleyebilir. Bu nedenle, sık sık banyonuzu derinlemesine temizlemeniz önemlidir. Bunun can sıkıcı bir görev olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, duş kabininizden başlayarak banyonuzun her alanını yukarıdan aşağıya derinlemesine temizlemeye yönelik en iyi ipuçlarımızı size aktaracağız

dus-basligi-nasil-temizlenir-1024x536.webp

DUŞ BAŞLIĞI NASIL TEMİZLENİR?

Duş başlıkları çok sayıda inatçı kir oluşturabilir. Gerçekten derin bir temizlik sağlamak için beyaz sirke ile temizlemeyi tercih edin! Bu, krom duş başlıkları ile en iyi şekilde çalışır.

1. Duş başlığınıza tam olarak oturacak kadar büyük bir plastik torba alın.

2. Beyaz damıtılmış sirke ile yarısına kadar doldurun.

3. Torbayı tamamen beyaz sirkeye daldırıncaya kadar duş başlığının üzerine yerleştirin.

4. Torbayı yerine bağlamak için elastik bir bant veya ip kullanın.

5. Duş başlığını en az 30 dakika, tercihen gece boyunca beyaz sirke içinde bekletin. ( Pirinç bir duş başlığınız varsa, 30 dakikadan fazla suda bırakmayın.)

6. Torbayı çıkarın, ardından duş başlığının içinde kalan mineral birikintilerini temizlemek için suyu birkaç dakika açın.

Daha yoğun bir birikim için, duş başlığını eski bir diş fırçasıyla tabana odaklanarak ovalayın ve kalıntıları temizlemek için suyu tekrar açın. Fırçalayın, durulayın ve tüm kir gidene kadar tekrarlayın! Duş başlığını mikrofiber bir bezle hafifçe parlatarak bitirin ve işiniz bitti!

sararan-fayanslar-nasil-temizlenir-mimuu-com-7.jpg

DERZİNİZİ NASIL TEMİZ TUTARSINIZ?

Banyo harcınızı temizlemek, özellikle açık renkliyse zor bir iş gibi görünebilir. Harcı leke bırakmaması için koyu renkte seçtiyseniz, bu işlem sizin için çok daha hızlı olabilir, ancak beyaz derziniz varsa bu biraz daha uzun sürebilir. Doğal bir temizleme yöntemi için kabartma tozu ve beyaz sirke karışımı kullanın!

1. Kabartma tozu ve beyaz sirkeyi bir kapta birleştirin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

2. Eski bir diş fırçasını macuna batırın ve harç hatlarına uygulayın. Fırçalamanın bazı bacak işlerinden kurtulmak için eski bir elektrikli diş fırçası da kullanabilirsiniz.

3. Tüm derz dolgu hatlarını iyice fırçaladıktan sonra, emilmesi için zaman vermek üzere macunu yaklaşık 30 dakika bekletin.

4. Bundan sonra macunu suyla durulayın ve kalıntıları temiz bir bezle silin.

Bu yöntem, derzinizi beyazlatmalı ve çoğu kiri temizlemelidir, ancak hala biraz kirli görünüyorsa, hafifleyene kadar işlemi tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN