Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte konusu ve oyuncuları

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte konusu ve oyuncuları

Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını konu alan 'Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı' dizisi 16 Eylül 2021 Perşembe günü saat 20.00'de TRT 1'de yayınlanacak. Dizinin özellikle denizde geçen sahneleri, Antalya ve Marmaris'te mavi perde (blue box) teknolojisi kullanılarak film platolarında çekiliyor. İşte, Barbaros Hayrettin Paşa dizisi hakkında bilgiler...

Denizlerin fatihi olarak bilinen Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis'in denizdeki mücadelesini anlatacak 'Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı' dizisi izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Yüksek bütçeli dizide bolca aksiyon sahneleri yer alacak. Son dönemde tarih dizi-filmlerine artan ilgiyle Barbaros dizisinin reytinglerde nasıl performans göstereceği şimdiden merak konusu oldu. Dizide, Ulaş Tuna Astepe 'Barbaros Hayrettin Paşa'yı oynarken, Engin Altan Düzyatan ise Barbaros Hayrettin'in kardeşi 'Oruç Reis'i oynuyor.

BARBAROSLAR FRAGMANI

BARBAROSLAR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Akdeniz'i Türk gölü haline getiren kahramanların hikayesini konu alan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin 1. bölümü, 16 Eylül 2021 Perşembe günü saat 20.00'de TRT 1'de ekranlara gelecek.

Çekimleri devam eden ve prodüksiyon çalışmaları bir hayli zor olan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı tüm bölümler izlemek için dizinin resmi Youtube sayfasına göz atabilirsiniz.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, diziye dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizim, denizcilik hikayemiz yeni değil. Yüzyıllar öncesine dayanıyor. Barbaros Hayrettin Paşa da Oruç Reis de onun en önemli karakterlerinden. Her iki karakterimiz de Akdeniz'in bir Türk gölü haline geldiği bir dönemin baş kahramanları. Barbaros'la biraz da günümüze paralel, Mavi Vatan'a benzer bir şekilde, o dönem kendi kahramanlarımızı izleyeceğimiz bir yapım olacak."

BARBAROSLAR KONUSU NE?

Osmanlı Devleti'nin tarihe damgasını vuran imparatorluğuna imza atmayı sağlayan Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını anlatacak. Kaptan-ı Derya lakabıyla bilinen Hayrettin Paşa, Akdeniz'de Osmanlı üstünlüğünü sağladı. Tüm kıyıları egemenlik altına almayı başaran Barbaros Hayretin Paşa'nın en büyük destekçisi kardeşi Oruç Reis oldu.

resized-89e4c-772ee290enginaltanduzyatanveulastunaastepe14165131-4981-m.jpg

BARBAROSLAR OYUNCULARI KİMLER?

Es Film'in yapımcılığını üstlendiği, Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur, Oğuz Ayaz'ın senaryosunu yazdığı, Doğan Ümit Karaca'nın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Barbaroslar dizisi oyuncu kadrosunda; Ulaş Tuna Astepe (Barbaros Hayrettin Paşa), Engin Altan Düzyatan (Oruç Reis), Yetkin Dikinciler (İshak Paşa), Yiğit Özşener (Pietro), Pelin Akil (Isabel), Caner Topçu (İlyas Paşa), Melis Babadağ (Zeynep), Bahadır Yenişehirlioğlu (Derviş), Gülcan Arslan (Despina), İsmail Filiz (Kılıçoğlu), Devrim Evin (Antuan) gibi isimler yer alıyor.

BARBAROSLAR NEREDE ÇEKİLİYOR?

600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'nun denizlerde en güçlü olduğu dönemde görev yapan Barbaros Hayrettin Paşa'nın maceralarını anlatacak dizinin stüdyo çekimleri İstanbul'da, açık deniz sahneleri ise Muğla Marmaris ve Antalya açıklarında gerçekleştiriliyor. Çekimlerinin bir kısmı film platosunda, bir kısmı gerçek mekanlarda yapılıyor. Gemiler platoda, özel bir ekip tarafından inşa ediliyor.

964170-10-210620211624276998aec56001.jpg

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA KİMDİR?

1478 yılında Midilli'de dünyaya gelen Barbaros Hayrettin Paşa, 4 Temmuz 1546 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Osmanlı İmparatorluğu tarihinin ünlü Türk denizcilerinden, kaptan-ı derya olarak Osmanlı'nın ilk kaptan paşası ve 'Kaptan-ı Derya'sıdır.

Akdeniz'de Osmanlı egemenliğini pekiştirdi, bazı tarihçiler tarafından 'Türk Gölü' olarak anıldı. Osmanlı'nın deniz politikasına ve Tersane-i Amire'ye nizam verdi.

Barbaros Hayrettin Paşa'nın türbesi İstanbul Beşiktaş'ta bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN