Kiralık Aşk'ın Ömer'i Barış Arduç hastalığı ne? Barış Arduç zatürre mi oldu?

Kiralık Aşk'ın Ömer'i Barış Arduç hastalığı ne? Barış Arduç zatürre mi oldu?

Kiralık Aşk dizisinin başrol oyuncusu Barış Arduç'tan hayranlarını üzecek bir haber geldi. Kiralık Aşk'ta Ömer karakterini canlandıran Barış Arduç'un sağlık sorunları hakkında gerçeği gizlediği ortaya çıktı.

Kiralık Aşk oyuncusu Barış Arduç (Ömer) bir ay hastalığı sebebiyle diziye ara verdi. Hastanede karantinaya alınan yakışıklı oyuncunun zatürre yani vereme yakalandıı ortaya çıktı. 

Arduç’un hastalığının zatüre olmadığı vereme yakalandığı öğrenildi. Çocuklukta olunması gereken verem aşısı ailesi tarafından yaptırılmayan Arduç’un uzun saatler beklediği set ortamında vereme yakalandığı ve bu yüzden apar topar hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılan oyuncu, birkaç hafta daha dinlendikten sonra sete geri döndü. Ancak Arduç'un bunu herkesten gizlediği söyleniyor.

Barış Arduç'un hastalığı hakkında şaşırtan iddia

Zatürre nedir?

Halk arasındaki bilinen tabiriyle zatürre; Akciğer dokusunun iltihap kapmasıdır. Bakteriler başta olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelir ve yayılır.

Hastalık bazı pnömoni türlerinde hasta kişiden sağlıklı kişilere doğrudan bulaşma riski de vardır. Ama hastalık çoğunlukla, hastanın kendi ağız, boğaz veya sindirim kanalında bulunan mikropların akciğere ulaşmasıyla meydana gelmektedir.

Belirtileri nelerdir?

Zatürrenin belirtileri; Üşüme- titreme, 39- 40 °C'ye kadar çıkan yüksek ateş, öksürük, kirli, iltihaplı balgam çıkarma olabilir.
Birkaç gün devam eden iştahsızlık, halsizlik, eklem ve kas ağrılarını takiben kuru öksürük, ateş yükselmesi, bulantı, kusma, baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Bu şikayeti olan hastalar mutlaka doktora başvurmalıdır. Pnömoni ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur. Erken teşhis edilmesi ve gecikmeden tedaviye başlanmasının ölümleri azalttığı bilinmektedir. Hastanın yakınmaları pnömoni'yle uyumlu ise genellikle yapılan muayene ve akciğer röntgenindeki bulgularla teşhis konulabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN