Başparmağınıza üfleyin görün! Vücutta inanılmaz bir etkisi oluyor...

Başparmağınıza üfleyin görün! Vücutta inanılmaz bir etkisi oluyor...

İnsan vücudu çok gizemli, hatta bazen garip bir sistem... Birdenbire bir sorun ortaya çıkabilir ve birdenbire çözülebilir. Ve vücudu kontrol etmenin bazı sırları tek kelimeyle şaşırtıcı... Başparmağınıza üflerseniz çok şeyi kontrol altına alacaksınız. İşte vücuda etkilerinden bazıları...

1. KOĞAZ KAŞINTISI

Sıcak çay, elbette, tuzlu su veya soda çözeltisi ile durulamanın yanı sıra yardımcı olur. Ancak, cızırtılı bir boğazdan kurtulmanın az bilinen başka bir yolu daha var - sadece kulağınızı kaşımanız gerekiyor!

Kulak burun boğaz uzmanları, bunun kulak kepçesinin sinir uçlarını uyardığını ve boğazda bir kas spazmı yarattığını iddia ediyor.

2. SİNİRLERİ SAKİNLEŞTİRİR

Sinirlerinizin gergin olduğunu düşünüyorsanız ve acilen sakinleşmeniz gerekiyorsa, yüzünüzü soğuk suyla yıkamanız yeterli . Bir süre nefesinizi tutmanızı ve sinir reseptörlerini soğutmanızı sağlar.

Vücut daha fazla oksijen tüketmeye başlar ve sinir sisteminiz sakinleşir. Bir bardak soğuk su yaklaşık olarak aynı etkiye sahiptir.

3. ENJEKSİYON KORKUSU

Bazı insanlar enjeksiyondan önce cesaretini toplamayı çok zor buluyor. Hemşire iğneyi bir daha soktuğunda, beyninizi ağrılı işlemden uzaklaştırmak için biraz öksürün.

Sadece size enjeksiyon yapacak kişiyi manipülasyonunuz hakkında uyarın!

4. BURUN TIKANIKLIĞI

Dilinizi damağa dayayın ve parmaklarınızla kaşların üzerindeki alana bastırın. 20 saniye içinde daha iyi hissedeceksiniz!

5. YANIK İZLERİNİ ÖNLÜYOR

Yanarsanız, buz torbasına koşmak için acele etmeyin - etkilenen bölgeye parmak uçlarınızı hafifçe bastırın. Böylece bu bölgenin sıcaklığı normal vücut sıcaklığına daha yavaş ve dolayısıyla daha doğal olarak dönecektir.

6. DİŞ AĞRISINI KESİYOR

Bu numara özellikle hassas dişleriniz varsa kullanışlıdır . Büyüyen bir diş ağrısı hissederseniz, elinizin arkasına bir buz torbası koyun ve ardından işaret parmağınızla baş parmağınız arasındaki boşluğa taşıyın.

Hem el hem de yüz sinir uçlarının geçtiği yer burasıdır. Beyne uygun sinyali gönderecekler ve ağrı azalacaktır.

7. SİNİRLERİNİZİ SAKİNLEŞTİRİR

Şu durumu biliyorsunuz: Önemli bir toplantıya gidiyorsunuz, giyiniyorsunuz, hazırlanıyorsunuz ama tek düşündüğünüz midenizde kelebekler uçuşuyor.

Kulağa garip geliyor ama sakinleşmek ve normale dönmek için başparmağınıza üflemeyi deneyin. Kalp atış hızını düzenleyen sözde vagus sinirinden sorumlu olan kişidir. Hazır! Kelebekler uçtu!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN