Beyaz saçlardan kurtulmanın en kolay yolu bu! Sadece deneyin ve beyaz saçlara anında veda edin!

Beyaz saçlardan kurtulmanın en kolay yolu bu! Sadece deneyin ve beyaz saçlara anında veda edin!

Canınızı sıkan o başıboş beyaz saçlarla başınız dertte mi? Bazıları zamansız beyaz saçları görünce çıldırırken, diğerleri beyaz buklelerine sarılıyor. Beyaz saçlarla nasıl başa çıkacağınız tamamen kişisel bir seçimdir. Gösteriş yapmayı seçtiyseniz, sorun yok. Ancak henüz buna hazır değilseniz, yavaşlatmanın bazı doğal yolları var!

Tüm bu basit ama doğal yöntemlerle, istenmeyen beyaz saç tellerini kesinlikle gizleyebilirsiniz. Ancak buradaki anahtar kriter sağlıklı bir yaşam tarzını takip etmektir. izin verin bu yöntemlerin iyiliği beyaz saçlarınızda size yardım etsin.

İşte saçtaki beyazlaşmanın üstesinden gelmenize yardımcı olacak birkaç ev çaresi.

1-008.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞINDA KÖRİ YAPRAKLARI

Bir avuç taze köri yaprağını bir kase hindistan cevizi içinde rengi kararıncaya kadar kaynatın. Parlaklığınızı ve renginizi kazanmak için kullanın.

AMLA VE ÇEMEN OTU MASKESİ

Birkaç parça taze Amla veya bektaşi üzümü ile suyu kaynatın. Soğuduktan sonra çemen otu tozu ekleyin ve ihtiyacınız olan kıvamda birleştirin. Maskeyi kafa derisinden köke kadar uygulayın ve bir saat bekletin. Hafif bir şampuanla yıkayın.

ÇAY YIKAMA

Saçları çayla yıkamanın eski yöntemi, yine kolay ve etkili bir yöntemdir. Çaydaki tanenler, beyaz olanlara geçici kahverengimsi-siyah saç rengi ekler. Çay ile yıkama aynı zamanda saçın parlaklığını arttırmada ve saça doğal bir serinlik hissi vermede etkilidir.

2-007.jpg

KINA VE KAHVE

Kına, doğal bir boyama etkisine sahiptir. Kahvenin iyiliği ile birleştiğinde, rengi kapatmaya yardımcı olur ve ayrıca saçların daha fazla beyazlamasını önler. Doğal kına tozunu alın ve 2 çay kaşığı çekilmiş kahve tozu ile karıştırın. Çay veya sade su ile iyice karıştırın. Saça uygulamadan önce bir saat bekletin. Bundan sonra, saç derisini saç ucuna kadar kaplayan kalın bir kat uygulayın. Tamamen kuruduğunda yıkayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE LİMON SUYU

Çoğu zaman, gıda ve kimyasal açısından zengin şeylerin kullanılması nedeniyle saçlar beyazlamaya başlar, bu nedenle hemen düzeltilemez. Beyaz saçları koyulaştırmak için limon suyunu hindistancevizi yağıyla karıştırın ve saç köklerine koyarak iyice masaj yapın. Limon, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar içerir. Bu karışımı haftada 4 kez kullanın.

Bu karışımı yapmak için hindistan cevizi yağını bir kaseye alın ve içine limon suyunu karıştırın. Şimdi tutun ve yaklaşık 1 saat sonra saçınıza sürerek bırakın. Bu yağı uyguladıktan sonra saç köklerine masaj yapın, kısa süre sonra beyaz saçlar siyaha dönmeye başlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN