Bilim insanlarından ilginç araştırma! Dünyanın bitişini sadece bu 5 ülke görebilecek

Bilim insanlarından ilginç araştırma! Dünyanın bitişini sadece bu 5 ülke görebilecek

Son yıllarda yaşanan birçok felaket dünyanın sonunun yaklaştığı iddialarını da gündeme getiriyor. Bilim insanları tarafından yapılan açıklama herkesi şaşırttı. Dünyada küresel çöküş yaşanması durumunda en güvenli ülkeleri hangileri olduğu belli oldu. İşte herkesi meraklandıran 5 ülke…

Son yıllarda yaşanan salgın hastalıklar, doğa olayları, küresel ısınma gibi pek çok farklı olay meydana geliyor. Yaşanan olaylar hakkında önemli açıklamalarda bulunan bilim insanları dünyanın çöküş yaşaması durumunda olabilecek en güvenli ülkeleri belirledi. Bilim insanları Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere ve İrlanda ile Avustralya'nın Tazmanya eyaletlerinin listede yer aldığını belirtti. Yeni Zelanda'nın jeotermal ve hidroelektrik enerji zenginliği, bol tarım arazisi ve düşük nüfus yoğunluğu nedeniyle listenin başında yer aldığı belirtildi.İşte herkesi meraklandıran 5 ülke…

DÜNYANIN SONU YAKLAŞIYOR

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar kapsamında ortaya çıkan sonuçlar herkesi korkuttu. Araştırmacılar birbiriyle karmaşık ağlar içerisinde bulunan enerji temelli küresel ekonominin neden olduğu çevresel hasarlar nedeniyle tehlikeli bir durumun ortaya çıktığını belirtti. Şiddetli finansal krizler, küresel ısınma etkileri, doğanın tahribatı, covid-19 nedeniyle yaşanan pandemi ve bunların bir kombinasyonu halinde görülen küresel çöküşün ortaya çıkabileceği söylendi.

Dünyanın Sonu Yaklaşıyor

Bu kapsamda herhangi bir küresel çöküş olması durumunda gıda, kitlesel göçler den korunma, elektrik şebekeleri ve bazı üretim yetenekleri göz önüne alınarak hangi ülkelerin daha dirençli olduğu tespit edildi.Listede genel olarak ılıman bölgelerdeki ülkeler ve çoğunlukla düşük nüfus sahibi olan adalar yer aldı.

Bunun yanı sıra bilim insanları çalışmalarına devam ederken bu ülkelerin dayanıklılığını arttırmak için iyileştirme yapılması gereken faktörleri de açıkladı. Ekonomik verimlilik açısından küreselleşmiş bir toplumun dayanıklılığa zarar verdiğini belirterek gıda ve diğer hayati sektörlere yatırım yapılması ve yedek kapasitenin oluşturulması gerektiği belirtildi.

ZENGİNLER ARSA ALMAYA BAŞLADI

Sustainability dergisinde yayınlanan çalışma kapsamında milyarderlerin şimdiden kıyamet hazırlığı yaptığı belirtildi. Olası bir felaket durumuna karşı arazi satın alan milyarderler Yeni Zelanda'da sığınak yaptırıyor.

Yeni Zelanda

İngiltere'deki Anglia Ruskin Üniversitesi Küresel Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nden Prof. Dr. Aled Jones, Yeni Zelanda'nın listede olmasına şaşırmadıklarını belirterek, sınırlarının kolay bir şekilde korunabildiğini ve ılıman olması nedeniyle en güvenli yer olduğunu vurguladı. Bu kapsamda yayınlanan listede daha çok adaların yer aldığı söylendi.

İNGİLTERE HERKESİ ŞAŞIRTTI

Yaptığı açıklamalarına devam eden Jones, İngiltere'nin olası bir felaket karşısında güçlü çıkmasının oldukça şaşırtıcı bir durum olduğunu belirtti. Ülke nüfusunun yoğun olduğunu ve geleneksel olarak dış kaynaklı üretime sahip olduğunu Jones, kendi yiyeceğinin yalnızca %50sini üretebildiklerini belirtti. Jones,“Ancak şoklara dayanma potansiyeli var."dedi.

Dünyada düzen değişiyor

ENDÜSTRİYEL UYGARLIK, İNSANLIK TARİHİ İÇİN ANORMAL BİR DURUM

Konu hakkında araştırma yapan yazarlar çevresel yıkım sınırlı kaynak ve Nüfus artışı nedeniyle dünyanın büyük bir tehdit altında olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra diğer araştırmacılar ise toplumsal çöküşten etkilenmeyen ve bu nedenle nüfuslarını önemli ölçüde koruyabilen yerlere için "cankurtaran sandalları" tanımını yaptı.

TÜM FELAKETLER AYNI ANDA YAŞANABİLİR

Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Jones, büyük ölçüde küresel gıda kayıplarının, finansal kriz ve pandemi gibi süreçlerin art arda geldiğini belirtti. Bu durumun aynı anda olmadığı için şanslı olduğunu ifade eden Jones, aynı anda gerçekleşmemesi için hiç bir nedenin bulunmadığının da altını çizdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN