Bilmeden zararsız gördüğümüz 6 hijyenik hatayı okuyunca çok şaşıracaksınız

Bilmeden zararsız gördüğümüz 6 hijyenik hatayı okuyunca çok şaşıracaksınız

Bilmeden alışkanlık haline getirdiğimiz bazı durumlar sağlığımız konusunda bizi tehlikeye sokabiliyor. Haberimizde her gün bilmeden yaptığımız bu alışkanlıklara yer verdik. Bakın onlar nelermiş!

Çocuklukta öz bakımın temel ilkelerini öğreniriz. Herkes ellerini yıkamanın ve dişlerini düzenli olarak fırçalamanın ne kadar önemli olduğunu bilir. Ancak çoğu zaman, aslında bizim için zararlı olabilecek hijyen alışkanlıklarını düşünmüyoruz bile. Duştan sonra vücudumuzu nasıl kuruttuğumuz ve tırnaklarımızı nasıl kestiğimiz bile önemlidir. Haberimizde çoğumuzun yaptığı yaygın hijyen hatalarının bir listesini yaptık.

94c538566ca5e5b30fa6865c1a.jpg

Dişlerimizi hep aynı yerden fırçalamaya başlarız

Dişlerimizi sürekli aynı yerde fırçalamaya başladığımızda dikkatimizin çoğunu ilk fırçalanan dişlere veririz. En son fırçaladığımız dişler pek dikkat çekmez çünkü onlara ulaştığımızda sıkılmaya meyilliyizdir. Bu nedenle diş hekimleri dişleri daha eşit bir şekilde temizlemek için aynı fırçalama şekline alışmamayı ve her zaman farklı dişlerle başlamayı tavsiye eder.

26a3005b87a64cffe0e8db72c8.jpg

Önce değil, fiziksel aktiviteye girdikten sonra yüzümüzü yıkıyoruz

Uzmanlar, fiziksel aktiviteye girmeden önce yıkanmanın daha önemli olduğuna inanıyor. Herhangi bir makyajı veya kiri önceden yıkamak daha iyidir ve bir antrenmandan sonra cildin temizliği konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Bunu yapmazsanız, antrenmandan sonra yüzünüzü terden silmemek daha iyidir, aksi takdirde gözeneklerinizi tıkama riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Cildi pamuklu bir havluyla hafifçe lekelemek yeterlidir.

3c803f5382b4928d76161abf31.jpg

Islak tırnakları kesiyoruz

Islak tırnaklar kuru olanlardan daha yumuşaktır, bu nedenle onları kesmek daha kolay görünebilir. Ama aslında bu yöntem, tırnakların bükülmesi ve kesimin yırtılmaya dönüşmesi nedeniyle daha fazla rahatsızlık getirir. Tırnakların pürüzlü kenarları giysilere yapışabilir ve her ikisine de zarar verebilir. Bu yüzden tırnaklarınızı kuru kesmek daha iyidir.

fab53e5391913eed71aa2fc8d8.jpg

Islak mendillerin etkinliğine güveniyoruz

Antibakteriyel mendiller mikropları öldürür, ancak yalnızca temiz ellerde. Cilt kir veya yağla kaplıysa, mendillerdeki alkol cilde nüfuz edemez. Bu durumda düzenli el yıkama daha güvenilir olacaktır. Bebek mendilleri , virüsleri ve bakterileri yok edecek kadar alkol içermez.

2460135c158d94d87247584710.jpg

Duştan sonra vücudumuzu çok fazla kuruturuz

Uzmanlar, duştan sonra kendinizi kurulamanızı önermezler. Bir havlu ile cildi koruyan ölü hücreleri temizliyoruz. Bunun yerine, cildin kendi kendine kurumasını beklemek veya ovmak yerine bir havluyla nazikçe kurulamak en iyisidir.

c614db5ff4bc1619c47eeb1508.jpg

Çok fazla diş macunu kullanıyoruz

Dişlerinizi çok fazla diş macunu ile fırçalamak çocuklarda florozise neden olabilir. Bu, dişleri yaşla lekeleyebilen ve çürümeye daha yatkın hale getirebilen aşırı florürün neden olduğu mine hasarıdır.
Floroz çoğunlukla çocukları etkiler. Ancak yine de, aşındırıcı parçacıklar içeren çok fazla diş macunu kullanmak, diş fırçasının sert bir şekilde ovuşturulmasıyla birlikte diş minesinin zayıflamasına neden olabilir. Her kullanımda bezelye büyüklüğünde diş macunu kullanırsanız tüm bu sorunlardan kaçınabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN