Bir çay kaşığı kuru öksürüğü hemen kesiyor! İbn-i Sina'nın etkili öksürük reçetesi: Kavurup bal ekleyince şurup oluyor

Bir çay kaşığı kuru öksürüğü hemen kesiyor! İbn-i Sina'nın etkili öksürük reçetesi: Kavurup bal ekleyince şurup oluyor

Kış aylarında başlayan öksürük krizleri, yaşam standartlarımızı derinden etkiliyor! Özellikle kuru öksürük, boğazlarımızı ciddi şekilde rahatsız ediyor! Ama bu karışımdan bir çay kaşığı alırsanız öksürüğünüz bıçak gibi kesilecek! İbn-i Sina'nın etkili öksürük reçetesi...

Uzun süre devam eden veya şiddetli seyreden öksürük durumlarında bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Ancak, geçmeyen öksürüklere karşı doğal çözüm arayanlar için İbn-i Sina'nın önerdiği kuru öksürük kürü, boğazdaki kuruluk veya balgam hissini hafifletmeye yardımcı olur.

İBN-İ SİNA'NIN ÖKSÜRÜĞÜ KESEN TARİFİ

oksuruk-nasil-gecer-1.jpg

İbn-i Sina'nın kuru öksürük kürü tarifi şu adımlardan oluşur:

  1. Keten tohumu orta ateşte hafifçe kavrulur.
  2. Kavrulan keten tohumuna bal eklenerek yoğrulur.
  3. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra karışım bir kavanozda bir süre bekletilir.

Özellikle öksürük başladığında tüketilmesi önerilen bu karışım, aynı zamanda sabahları bir çay kaşığı ile alınabilir.

Bu doğal kür, İbn-i Sina'nın geleneksel tıp bilgisiyle şekillendirilmiş olup, öksürük şikayetlerini hafifletmeye yardımcı olur. Ancak, her bireyin sağlık durumu farklıdır, bu nedenle herhangi bir olumsuz reaksiyon durumunda bir uzmana başvurmak önemlidir. İbn-i Sina'nın önerisi, alternatif tıp uygulamalarını sevenler için doğal bir destek olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN