Borcu olanın gözü yapılandırma ve vergi affında... Vergi prim ve cezalar tek kalemde silinecek! Tarihin en kapsamlı vergi affı süreci başlıyor!

Borcu olanın gözü yapılandırma ve vergi affında... Vergi prim ve cezalar tek kalemde silinecek! Tarihin en kapsamlı vergi affı süreci başlıyor!

Borcu olan vatandaşa af! Vergi affının detayları haberimizde...

Milyonlarca vatandaşın kamuya olan tüm borçlarını tasfiye etmesini sağlayacak olan tasarının Meclis gündemine gelmesiyle birlikte, tarihin en kapsamlı borç barışı süreci başladı. 

TARİHİN EN KAPSAMLI BORÇ BARIŞI: YENİ YASALARLA MİLYONLARCA VATANDAŞIN BORÇLARI SİLİNİYOR

Kamu borçlarına ilişkin tarihin en kapsamlı borç barışının sürecine başladı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Meclis gündemine getirdiği, toplam 24 maddeden oluşan yasa tasarısını açıkladı. 

Türk Lirası

Yasa tasarısı, hem vatandaşların hem de işletmelerin birikmiş borçlarının tasfiyesini sağlayacak. Tasarı kapsamında, vergi prim ve cezalar başta olmak üzere tüm borçların faiz ve gecikme cezalarına yüzde 90'a varan indirim uygulanırken taksit imkanı da sunuluyor. Ayrıca, önceki yapılandırma yasalarından farklı olarak adli para cezaları da düzenleme kapsamına alındı. Belediye ve Genel Sağlık Sigortası prim borçları da kapsama alınarak, milyonlarca vatandaşın birikmiş borçları silinecek. Tasarının yürürlük kazanmasıyla birlikte, kamu borçlarına ilişkin tarihin en kapsamlı borç barışı gerçekleşecek. Tasarıyla milyonlarca vatandaşın kamuya ait borçlarını tasfiye etme imkanı sağlanarak, ciddi bir miktar ekonomik kazanım sağlanacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN