Bu 3 soruyu bilenlerin IQ'su 130 üzeri çıkıyor! 100 kişiden 92'i doğru bilemedi!

Bu 3 soruyu bilenlerin IQ'su 130 üzeri çıkıyor! 100 kişiden 92'i doğru bilemedi!

Son dönemde popülerlik kazanan IQ testleri, limitlerimizi ölçmek, zekamızı test etmek ve farklı düşünme becerilerimizi geliştirmek için oldukça ilgi gören bir araç haline geldi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü profesörü Shane Frederick tarafından hazırlanan dünyanın en kısa IQ testi ise bilişsel yansıma testi olarak adlandırılıyor ve sadece 3 sorudan oluşuyor. Bu soruların cevaplarını bulmak oldukça zor ve testin popülerliği de hızla artıyor.

Son dönemde, insanların limitlerini test etmek, zekalarını ölçmek ve farklı düşünme becerilerini geliştirmek için IQ testleri oldukça popüler hale geldi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden profesör Shane Frederick, dünyanın en kısa IQ testi olarak adlandırılan bilişsel yansıma testini hazırladı. Bu test, sadece 3 sorudan oluşuyor ve cevapları bulmak oldukça zor. Test, dünyanın en kısa IQ testi olarak ün kazanmıştır ve katılımcıların %93'ü başarısız olmaktadır. Sadece 100 kişiden 1'i bile bu testi tam olarak doğru cevaplayabilmektedir..

Test sırasında, 3 soruya cevap vermeniz gerekiyor ve her soru için yalnızca 10 saniye süreniz var. Sorular oldukça basit gibi görünse de cevapları bulmak oldukça zordur. İlk soruda, bir beyzbol sopası ve bir topun toplam maliyeti 1.10$'dır. Sopa toptan 1 dolar daha pahalıysa, topun fiyatı nedir? İkinci soruda, beş makinenin beş düğmeyi üretmesi beş dakika sürüyorsa, 100 makinenin 100 düğmeyi üretmesi ne kadar sürer? Üçüncü soruda ise, nilüfer yapraklarının bulunduğu bir göl vardır ve yapraklar her gün kendi boyutunun iki katına çıkmaktadır. Eğer nilüfer yaprakları gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyorsa, gölün yarısını kaplaması kaç gün sürer?

ıq

Test sonuçlarına göre, soruların 3'te 3'üne doğru cevap veren kişiler başarılı olarak kabul ediliyor. Soruların 3'te 2'sini doğru cevaplayanlar ise ortalama bir seviyede yer alıyorlar. Sadece 1 soruyu doğru cevaplayan ya da hiçbir soruya doğru cevap veremeyenler ise başarısız sayılıyorlar.

Dünya genelinde birçok kişi, dünyanın en kısa IQ testine katılarak kendilerini test etme ve zekalarını ölçme fırsatı buldular. Test, zorlu soruları ve kısa süresi ile katılımcıların düşünme becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oluyor.

cevaplar
1. sorunun cevabı: B 5 sent
2. sorunun cevabı: A 25 dakika
3. sorunun cevabı: C 47 gün

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN