Bu 8 ipucunu takip edin ve yatağınız çok daha uzun süre dayansın! Bu yöntemleri uygulayarak paranız cebinize kalsın

Bu 8 ipucunu takip edin ve yatağınız çok daha uzun süre dayansın! Bu yöntemleri uygulayarak paranız cebinize kalsın

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan mobilya sektörü de çok etkilendi. Özellikle mobilyaya gücü yetmeyip yatağını değiştirmek isteyenler fiyatları görünce ağızları açık kaldı. Yataklar oldukça pahalıdır, bu yüzden onlardan en iyi şekilde yararlanmak istersiniz. İşte evdeki yataklarınızı bu yöntemlerle koruyabilirsiniz...

Genellikle yatağınızı sekiz ila on yılda bir değiştirmeniz önerilir. Her yıl yataklarımızda yaklaşık 3000 saat geçiriyoruz, bu nedenle yataklarımız yıllar boyunca oldukça fazla şey yaşıyor. Yatağınızdan en iyi şekilde yararlanmak için, ona uygun şekilde bakmanız gerekir. Bunu yapmazsanız, kokmaya veya biraz rahatsız olmaya başladığını fark edeceksiniz. Bu sekiz ipucu ile yatağınız çok daha uzun süre dayanacak.

1. DÖNDÜR

Eskiden yatakları içlerindeki yaylar nedeniyle çok sık döndürmek gerekiyordu. Ancak bu günlerde, çoğu yatak artık bu büyük yaylara sahip değil. Ancak yine de yatağınızı her ay döndürmenizi öneririz. Bunu üzerlerinde sarkma ve çöküntü oluşmasını önlemek için yaparsınız.

2. YATAK PEDİ

İyi bir yatak pedi satın alabilirsiniz. Bu koruyucu tabakanın yıkanması kolaydır, bu da çok kullanışlıdır çünkü yatağınızı çamaşır makinesine sığdıramayacaksınız, değil mi? Bu sayede ped tüm nemi, tozu ve yağları yakalayacaktır, böylece gerçek yatağınızda leke kalmaz.

yatak-secimi-e1600375190724.jpg

3. YATAKTA AYAKTA DURMAK

Çocuklarınıza düzenli olarak yataklarda zıplamayı bırakmaları gerektiğini bağırıyor musunuz? Bunu yapmakta haklısınız, çünkü bu hem ahşap desteklerin hem de şiltenin kırılmasına neden olabilir. Ancak çocuğunuz olmasa bile bazen şu hatayı yapabilirsiniz: örneğin bir rafa ulaşmak için yatağınızın üzerinde durmak. Vücut ağırlığınızın bölgesel baskısı, yatağınızda büyük bir sarkmaya ve hatta ahşap destekleri kırmaya yetebilir.

4. EVCİL HAYVANLAR

Evet, bir yatakta köpeğiniz veya kedinizle birlikte uyumak inanılmaz derecede sevimlidir, ancak bu, yatağınızın iyi durumda kalmasına tam olarak yardımcı olmaz. Evcil hayvanınızın geride bıraktığı tüyler ve deri pulları, her şeyi çok daha çabuk kirletecektir. Ayrıca, (yanlışlıkla) keskin tırnaklarıyla şiltede küçük yırtıklar açabilir ve hatta onu tamamen yok edebilirler.

5. TEMİZLİK

En eğlenceli iş değil ama gerekli: yatağınızı temizlemek. Bunu yılda en az iki kez yapmalısınız. Tüm yatak çarşaflarını çıkarın ve tüm toz ve tüylerden kurtulmak için yatağı iyice süpürün. Özellikle kenarlara ve ek yerlerine odaklanın çünkü orada çok fazla kir ve akar kalır. Yatağın üzerine biraz kabartma tozu serpin ve elektrikli süpürgenizle çekmeden önce biraz orada bırakın. Bu şekilde, her şey tekrar güzel ve taze kokacak.

lateks-yatak-pedi.jpg

6. DESTEK

Yatakların sarkmasının en büyük sebebi yanlış veya kırılmış ahşap desteklerdir. Bu nedenle, yatağınızı döndürürken desteklerin hala sağlam olup olmadığını her zaman kontrol etmelisiniz. Yatağınız yeterince desteklenmezse çok daha hızlı sarkmaya başlar ve bu da boyun ve sırt şikayetlerine yol açabilir.

7. HAVA ÇIKIŞI

Yatak bakımının bir diğer önemli kısmı: havalandırmak. Nevresiminizi yıkarken aynı gün yatağın hava almasını sağlamak en iyisidir. Tüm çarşafları yataktan çıkarın ve gün boyunca hava alabilmesi için üstü açık bırakın.

8. LEKELER

Çocuğunuz küçük bir 'kaza' geçirir, yatakta bir bardak çay içersiniz ve çayını dökersiniz veya mide gribi gibi bir tür bedensel rahatsızlık yaşarsınız. Çarşafları çıkararak ve nemi bir havluyla silerek lekeleri olabildiğince çabuk tedavi etmek çok önemlidir. Lekeyi ve kokusunu çıkarmak için bir temizlik ürünü veya kabartma tozu kullanın. Yatağa yeni çarşaflar koymadan önce iyice kurumasını bekleyin. Aceleniz varsa bunun için saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Lekeye işlem yapmaz ve kurumasına izin vermezseniz, muhtemelen bir daha çıkaramayacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN