Bu besini tüketenler yorulmuyor! Günde bir defa yeseniz bile etkisi büyük: İşte yorgunluğa iyi gelecek o besinler

Bu besini tüketenler yorulmuyor! Günde bir defa yeseniz bile etkisi büyük: İşte yorgunluğa iyi gelecek o besinler

Gün içinde harcadığınız enerjiden fazlasına ihtiyacınız varsa ilacınız bu besinler olabilir! Bu besinleri tüketerek enerji topuna dönüşebilirsiniz! Bu besini tüketenler yorulmuyor! Günde bir defa yeseniz bile etkisi büyük: İşte yorgunluğa iyi gelecek o besinler...

Günümüzde birçok kişi, hayatın hızlı temposu ve yoğun iş temposu nedeniyle halsizlik ve yorgunluk hissiyatıyla karşılaşabiliyor. Uzmanlara göre, bu durumun temel nedeni vücuttaki demir eksikliği olabilir. Demir, kan yapımında kritik bir rol oynayarak enerji seviyelerini dengede tutar. Ancak demir eksikliği tedavi edilmezse, yorgunluk ve hatta anemi gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

DEMİR EKSİKLİĞİNİ GİDEREN BESİNLER

demir-eksikligi-en-hizli-nasil-giderilir-2.webp

Ispanak: Uzmanlara göre, demir eksikliği yaşayanlar özellikle kış mevsiminde ıspanak tüketmelidir. Bir bardak süzülen ıspanak, vücuda 6 miligram demir sağlar ve doğal bir kansızlık önleyici olarak etki eder. Ayrıca, ıspanak içinde bulunan oksalat adlı bileşik, demir emilimini artırmaya yardımcı olur.

Ispanak, sadece demir açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda folat içeriği sayesinde doku büyümesinde de önemli bir rol oynar. Bunun yanı sıra, kalsiyum içeriği ile kemik sağlığını destekler.

Demir kaynağı besinleri tüketirken, C vitamini içeren gıdalara da yer vermek önemlidir. Aynı öğünde C vitamini zengini besinleri tüketmek, demir emilimini artırabilir.

Kuru Fasulye: İçeriğinde en yüksek demir miktarını barındıran besin kuru fasulyedir. Aynı zamanda manganez yoğunluğu ile gün boyu enerji sağlar ve lif içeriği ile bağırsak sağlığını destekler.

Kabak Çekirdeği: 28 gramında 2,5 gram demir bulunan kabak çekirdeği, B vitamini, E vitamini, magnezyum, çinko ve potasyum gibi diğer önemli besinleri de içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili bir içeriğe sahiptir.

Yumurta: Kansızlığı önlemede ve demir eksikliğini gidermede önemli bir rol oynayan yumurta, C vitamini zengini yeşilliklerle birlikte tüketildiğinde demir miktarını artırabilir.

Kara Lahana: Demir eksikliği anemisinin engellenmesinde başrol oynayan kara lahana, yüksek demir içeriği ile yorgunluğun ve halsizliğin giderilmesine yardımcı olur.

Pekmez: Yüksek derecede demir içeren pekmez, demir eksikliği anemisinde destekleyici bir rol oynar. Aynı zamanda kalsiyum içeriği ile boğazın yumuşamasını sağlar ve öksürüğün giderilmesinde etkili olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN