Bu besinleri yumurtayla birlikte sakın tüketmeyin! Kahvaltılarda yıllarca hapur hupur yedik, tüm faydalarını sıfırlıyor

Bu besinleri yumurtayla birlikte sakın tüketmeyin! Kahvaltılarda yıllarca hapur hupur yedik, tüm faydalarını sıfırlıyor

Bu besinleri yumurta ile birlikte tüketmekten kesinlikle kaçının! Yıllarca kahvaltı sofralarında hapur hupur yiyoruz! Meğer faydası bile yokmuş! İşte detaylar...

Posta'da yer alan haberde Diyetisyen Beyza Ersan, vücut için önemli olan demir mineralinin alınmasında hayvansal ve bitkisel kaynaklı besinleri bir arada tüketmenin önemini vurguladı. İşte Ersan'ın önerileri...

BESLENMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Günde 3 öğün yiyenler dikkat! Canan Karatay doğrusunu açıkladı: "İbni Sina da asırlar önce bunu tavsiye etmiş

Ersan, C vitamini ile E vitamini gibi antioksidanların bir arada tüketilmesinin, besin verimini artırdığını belirtti. Örneğin, fındık ve portakalın birlikte tüketilmesiyle C vitamini ile E vitamini alımınızı artırabilirsiniz.

Bu vitaminlerin birbirini etkilediğini söyleyen Ersan, doğru miktarlarda alınmaları gerektiğini vurguladı.

Karbonhidratlar ve proteinlerin bir arada tüketilmesi, kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Ersan, meyve, tam tahıllı besinler ve kuru baklagillerin karbonhidrat içerdiğini, et, süt, yumurta gibi hayvansal gıdalarda ise protein bulunduğunu belirtti.

A vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için yağ grubu besinlerle birlikte tüketilmesi öneriliyor. Havuç, yumurta sarısı, balık, süt gibi besinler A vitamini bakımından zengindir.

KAHVALTIDA YUMURTANIN YANINDA TÜKETMEYİN

Kanserin göz ardı edilen ama en sık rastlanan belirtisi! Artık bunları yemek istemiyorsanız... - Sağlık Haberleri

Çay içerisinde bulunan tanen, demir mineralinin verimini azalttığı için çayın içinde yumurta veya peynir gibi demir içeren besinlerle tüketilmemesi öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN