Bu Bitkileri Hayatınızda Görmemiş Olabilirsiniz! İşte Dünyanın En İlginç ve Nadir Bitkileri

Bu Bitkileri Hayatınızda Görmemiş Olabilirsiniz! İşte Dünyanın En İlginç ve Nadir Bitkileri

Dünyamızın birçok ülkesinde birbirinden çeşitli ve farklı görünüme sahip bitki çeşitleri var. Ama haberimizde paylaştığımız bu bitkileri iddia ediyoruz daha önce görmemişsinizdir. İşte çok şaşıracağınız en ilginç ve nadide bitkiler...

Dünyamızda birçok bitki çeşidi bulunmakta. Bazı bitkiler görünüşleri yanı sıra kokusu ile de insanı kendisine aşık ediyor. Fakat haberimizde paylaştığımız bu bitkiler bu söylediklerimizin tam tersi. Evet yanlış duymadınız! Haberimizde dünyada nadir bulunan ve görünümleri itibariyle en garip bitkileri paylaştık...

1-001.jpg

1. HYDNORA AFRİCANA

Hydnora Africana, “dünyanın en tuhaf bitkisi” olma ününe sahiptir. Yaprakları yoktur. Bu fotosentetik olmayan bitki, yalnızca çiçek açmak için yer üstünde ortaya çıkar ve bazen altyapıya zarar verir. Diğer bitkilerin köklerinde parazittir.

2-002.jpg

2. KANAYAN DİŞ MANTARI

Kanayan diş mantarı, büyürken gözeneklerinden kan akıyormuş gibi görünen bir mantardır. Yetişkin mantar oldukça donuk görünümlü ve bej renklidir, ancak daha genç versiyon bir korku filminden fırlamış gibi görünüyor. Mantarın etrafındaki toprak ıslandığında, mantar bunu emer ve kırmızı pigmentli sıvıyı dışarı iten iç basınç oluşturur.

4-002.jpg

3. WELWİTSCHİA

1863'te Kew'deki Kraliyet Botanik Bahçeleri'nin bir bekçisi, bu bitkiyi 'bu ülkeye gelmiş geçmiş en harika bitki ve en çirkinlerinden biri' olarak tanımladı. Ömrü en uzun olan bitkidir. Bazı bireyler 1500 yaşın üzerindedir. Bitki sadece iki yaprak üretir, ancak yıllar içinde bu yapraklar rüzgar erozyonu sonucu birçok bölüme ayrılacaktır.

8-001.jpg

4. KANAYAN KALP

Bu güzel çiçek, Kanayan Kalp adını görünüşünden almıştır. Altında tek bir damla kan sallanan pembe bir kalbe benziyor. Bu çiçek Sibirya, kuzey Çin, Kore ve Japonya'ya özgüdür, ancak şimdi dünyanın dört bir yanındaki bahçelerde bulunur. Bitki birçok Çin şiirine ve hikayesine konu olmuştur ve Geleneksel Çin tıbbında rol oynamaktadır.

9-001.jpg

5. BEBEK GÖZLERİ

Bebek gözleri, doğu Kuzey Amerika ve doğu Kanada'ya özgü bir bitki türüdür. Bu inanılmaz derecede ilginç bitki, boyutu, şekli ve siyah yara izi minik gözlere benzeyen beyaz bir meyve yetiştiriyor. Büyüdükleri kırmızı gövdeler bu etkiye katkıda bulunur ve bitkiye ürkütücü bir görünüm verir. Buna ek olarak, meyveler zehirlidir.

10-002.jpg

6. CESET ÇİÇEĞİ

Ceset çiçeği, dünyadaki en büyük çiçeği üreten çiçekli bir bitki türüdür. Hastalıklı adı, çürüyen etin güçlü ve nahoş kokusunu anımsatan kokusundan gelir. Çiçek, Sumatra ve Borneo'nun yağmur ormanlarına özgüdür.

11-002.jpg

7. WOOD'UN BİSİKLETİ

Wood'un sikad, dünyadaki en nadir bitkilerden biridir. İlk olarak Güney Afrika'da John Medley Wood tarafından keşfedilmiştir. Bugün itibariyle, dünya çapında bir örneği yok. Wood'un bugün hayatta olan tüm sikadları klonlardır. Bunun yanı sıra, hepsi erkek bitkilerdir. Şimdiye kadar hiçbir dişi ağaç bulunamadı, bu da şu anda doğal olarak üreme şansı olmadığı anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN