Bu haberi okuduktan sonra kullandığınız çay poşetlerini çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Bu 5 yöntem hayatınızı değiştirecek

Bu haberi okuduktan sonra kullandığınız çay poşetlerini çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Bu 5 yöntem hayatınızı değiştirecek

Kendimize güzel bir fincan çay yapmaya gittiğimizde, genellikle kullanılmış çay poşetini hemen ardından çöp kutusuna atarız. Yine de bu gerçek bir israf. İşte kullanılmış çay poşetini kullanabileceğiniz alanlar...

Hepimiz iyi bir fincan çayı severiz! Çay, dünyanın en popüler ikinci içeceği! Elbette, sabahları bir fincan çay içmek istediğinizde poşet çay harika bir seçenek olabilir, ancak bu poşet çay aslında içmekten çok daha fazlası için iyi olabilir. Haberimizi okumaya devam edin ve eski çay poşetlerinizi yeniden kullanmanın dahiyane yollarını keşfedin!

1. DAHA GÜÇLÜ ÇAY DEMLEYİN

Çayınızın daha güçlü bir tada sahip olmasını istiyorsanız, kullanılmış çay poşetlerinizi saklayın ve bir sonraki demlediğiniz bardağa bir tane ekleyin. Kullanılmış bir poşet çay, taze olanla aynı etkiyi sağlamasa da, iki kez demlenmiş yapraklar ikinci bardağa yine de biraz daha lezzet katacaktır. Bu teknik her tür çayla işe yarayacaktır, ancak en iyisi yeşil veya kırmızı çay çeşitleridir. Beyaz çaylar genellikle bu şekilde kullanılamayacak kadar hassastır.

cay-posetlerinin-bilinmeyen-faydalari-1505389886-1169.webp

2. KENDİN YAP ODA KOKUSU

Eviniz, ofisiniz veya aracınız için oda spreyleri oluşturmak üzere kullanılmış çay poşetlerini kurutmak için en sevdiğiniz esansiyel yağdan birkaç damla ekleyin. Çoğu çay poşeti yerleşik bir ip ile geldiğinden, onları asmak çok kolaydır. Yağ tükendiğinde, yenilemek için birkaç damla daha ekleyin. Ayrıca, çay yaprakları kokuları emdiği için, bu yaratıcı ev yapımı oda spreyleri, yaşam alanlarınızın harika kokmasını sağlamak için iki kez çalışacak!

3. BUZDOLABINIZI TAZELEYİN

Buzdolabınız biraz kokmaya mı başladı? Kullanılmış poşetlerinizi sabah çayınızdan alın ve birkaç gün buzdolabınızın içindeki bir fincan veya kaseye koyun. Torbalar siparişleri emecek ve buzdolabınızın yeniden taze ve temiz kokmasını sağlayacaktır.

cay.webp

4. ÇÖP KUTUNUZU TAZELEYİN

Buzdolabı numarası çöp kutunuz için de işe yarar. Torbaları çöp kutusuna atmadan önce kuru olduğundan emin olun, aksi takdirde küflenmeye başlayacak ve çözümün yerine sorunun bir parçası haline gelecektir.

5. GÜNEŞ YANIĞINIZI İYİLEŞTİRİN

Güneşten veya herhangi bir ısıdan cildinizde meydana gelen yanığı poşet çay yöntemiyle tedavi edebilirsiniz. Siyah çayın içerisinde yer alan tannik maddesinin asitli yanıkları iyileştirmede oldukça etkili olduğu söylenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN