Bu haberimizi okuduktan sonra yediğiniz muz kabuklarını çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Öğrenenler hemen denemeye koşuyor...

Bu haberimizi okuduktan sonra yediğiniz muz kabuklarını çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Öğrenenler hemen denemeye koşuyor...

Yumuşak, susuz ve etli yapısı ile kendine has aromasının yanı sıra muz, içeriğindeki zengin potasyum, lif, magnezyum, kalsiyum, A, C vitaminleri sayesinde oldukça besleyicidir. Peki muzu yedikten sonra kabuklarını ne yapıyorsunuz?

Muzlar; lezzetli, sağlıklı, vitamin dolu ve ruh halinizi yükseltebilirler. Muz dünyadaki en popüler meyvedir ve dünyanın her yerinde yenir. Bu tatlı meyveyi yedikten sonra genellikle kabuğunu atıyoruz ama bundan sonra saklamak çok daha iyi. Muz kabuklarını tonlarca farklı amaç için kullanabilirsiniz! Daha fazlasını öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

Bir muz, açlığınızı tatmin etmekten çok daha fazlası için iyidir.

1258552-700x400.webp

1. SİĞİLLER

Siğilin mi var? Uyumadan önce siğilin üzerine bir parça muz kabuğu koyun ve üzerini bir bandajla kapatın. Bu numarayı her gece tekrarlayın, siğil kendiliğinden düşecektir. Sizi doktora gitmekten kurtaracak ve aynı zamanda ağrısızdır.

1080xauto.webp

2. KIRIŞIKLIKLAR

Muz kabuğundaki antioksidanlar cildinizde harikalar yaratabilir. Yüzünüzü kabuğun iç kısmı ile ovun ve yüzünüzü iyice yıkamadan önce yarım saat bekleyin. Bir süre sonra, eskisi kadar kırışıklığa sahip olmadığınızı fark edeceksiniz!

0x0-uc-dakikada-dis-beyazlatma-yontemleri-1528015309138.jpeg

3. BEYAZ DİŞLER

Evet, doğru okudunuz: Muz kabuğunun içi dişlerinizi beyazlatabilir! Neyse ki, istenen etkiyi elde etmek için kabuğu çiğnemenize gerek yok. Yapılabilecek en kolay şey, kabuğun içini dişlerinize sürtmektir. Bunu her gün yapın ve iki hafta sonra sonuçları göreceksiniz.

muz-kabugu-sinek-isirigi.webp

4. SİVRİSİNEK ISIRIKLARI

Sürekli sivrisinek tarafından ısırılan insanlardan mısınız? O zaman bu ipucu sizin için mükemmel olacak. Tek ihtiyacınız olan bir muz kabuğu. Sivrisinek ısırıklarına bunu sürün ve kaşıntı hemen geçecektir!

banana-peel.jpg

5. KOLESTEROL

Yüksek kolesterolünüz var mı? Diyetinize muz kabuğu eklemeyi deneyin. Garip gelebilir, ancak kabuk, meyvenin kendisinden daha fazla lif içerir. Kabuğu yemek ayrıca kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

6. AĞRILARA KARŞI

Muz kabuğu diz ağrısı veya eklem ağrısı gibi yaygın ağrılar için birebirdir.
Muz kabuğu migren ağrılarına da iyi gelir. Şakaklarınıza muz kabuğunu ile masaj yapın ve kabuğu bir süre başınızda bekletin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN