Bu hatayı yapanların faturası kabarık geliyor! Evler bundan ısınmıyormuş… 5 adımda evleriniz sıcacık faturalarınız azıcık olacak

Bu hatayı yapanların faturası kabarık geliyor! Evler bundan ısınmıyormuş… 5 adımda evleriniz sıcacık faturalarınız azıcık olacak

Kış mevsiminin en sıkıntılı yanı evlerin ısınma mamasıdır. Evler ısınmadıkça doğalgaz faturaları çok daha kabarık gelir. Dolayısıyla insanlar evi sıcak tutmanın doğal gaz faturasını düşük görmenin yollarını arıyor. Bu kapsamda yapacağınız şey çok basit. Bu yöntem sayesinde doğalgazı yükseltmeden evinizi ısıtan bileceksiniz.

Evlerin ısınma olmasındaki en büyük neden camlardan gelen soğuğun engellenememesidir. Dolayısıyla buradaki iş pencerelere düşmektedir. Isı geçiren pencereler dışarıdaki soğuğun aynısının içeride yaşanmasına yol açabilir. Bu durum evlerin ısınmasına ve doğalgaz faturalarının kabarık gelmesine yol açar. Peki bunun önüne geçmek için ne yapılabilir. İşte dışarıdaki soğuğu engelleyecek yöntemler…

yeni-proje-22.jpg

CAMDAN GELEN SOĞUĞU KESİN

Evinizin daha sıcak ve doğalgaz faturalarınızın daha düşük olmasını istiyorsanız ilk olarak camlardan gelen soğuğu kesmeyi denemelisiniz.

Öncelikle evinizde kesinlikle ısı yalıtımı olması gerekiyor. Hem iç kısımda hem de dış kısımda yalıtım olursa eve soğuk girmesi zorlaşır. Öte yandan ısı yalıtımı yaz sıcaklarından da evleri korur ve evin serin kalmasına yardım eder.

yeni-proje-23.jpg

Eğer ki pencerelerinin arasından soğuk geliyorsa silikon ya da bant yardımıyla soğuk gelen yerleri kapatabilirsiniz. Ayrıca bu durum için soğuk önleyici bantlar da bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra şeffaf silikon çekmek de doğru bir çözüm olacaktır.

Eğer kombi kullanıyorsanız mutlaka bakımını düzenli bir şekilde yaptırın. Özellikle her sene kış mevsimine girmeden önce kombi bakımını yaptırırsanız o kışı daha sıcak ve daha rahat atlatabilirsiniz. Aksi takdirde kombinize bir problem varsa ısınma sorunu yaşar ve yüksek doğalgaz faturalarıyla karşılaşabilirsiniz.

DIŞARDAN GELEN SOĞUĞU ENGELLEME YÖNTEMLERİ

Pencereler aracılığıyla dışarıdan gelen soğuğu engellemedeki en birinci yöntem pencere menteşe ayarlarını yapmaktır. Eğer ki ayar yapılmasına rağmen hala sorun varsa yetkili birine göstermeniz daha doğru olacaktır çünkü başka bir problem olabilir.

yeni-proje-24.jpg

Odaları sıcak tutmak adına pencere soğuk önleyici kullanmak gaz da olsa sıcağı etki edecektir. Bu sayede faturalarınız da bir nebze de olsa az gelecektir.

Tüm bunların yanı sıra peteklerinizin üzerine perde gelmemesine, peteklerin üzerine herhangi bir şey sermemeye dikkat edin. Akşam-petekten çıkan sıcak hava dalgasını engellersiniz ve ısınma problemi yaşarsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN