Bu hatayı yapanların ten rengi mora dönüşüyor! Asla aklınızdan bile geçirmeyin: O hastalığın sebebi buymuş!

Bu hatayı yapanların ten rengi mora dönüşüyor! Asla aklınızdan bile geçirmeyin: O hastalığın sebebi buymuş!

İnsanlar inanmakta zorlanabilir ama, gerçekten de bu adamın bir hastalığı var ve vücudu mor renge dönüşmüş durumda. Argyria adı verilen bu nadir hastalık, insanların derisinin morumsu bir renk almasına sebep oluyor. Eğer siz de böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız, bu hatayı yapmamalısınız. Ayrıntılar haberimizde...

Arjiri, tehlikeli veya ölümcül olmayan bir hastalık olarak bilinir ve nadir görülür. Ancak günümüzde, özellikle dekorasyon ve takı meraklıları arasında, bu hastalığa yakalanma riski artmıştır.

GÜMÜŞ NEDENİYLE OLUŞAN ARJİRİ HASTALIĞI

moradam

Gümüş aksesuarlar, özellikle de takılar, ciltte bir ten rengi bozukluğu olan arjiri hastalığına sebep olabilir. Ancak bu hastalık, tehlikeli veya ölümcül değildir ve sadece kozmetik bir problem olarak görülür.

DOĞAL GÜMÜŞ KAYNAKLARI

Dünya genelinde az miktarda bulunan doğal gümüş kaynaklarından elde edilen gümüş, ayrıca altın, bakır, civa ve diğer metallerle alaşımlar halinde de bulunur. Bu nedenle üretilen gümüşün büyük bir kısmı, bakır ve kurşun üretimi sırasında yan ürün olarak elde edilir.

BLUE MAN SENDROMU

Mesleki nedenler veya tıbbi amaçlarla vücuda alınan gümüşün yıllar içinde tüm vücut dokularında, deri, tırnak, mukoza ve konjonktivada birikmesi sonucu, "Blue Man Sendromu" olarak adlandırılan bir klinik tablo oluşabilir. Bu hastalık, endüstriyel iş kollarında çalışanlarda, fotoğrafçılarda, böcek ilaçlama işinde çalışanlarda, antiseptik veya yanık durumunda ilaç kullananlarda yüksek oranlarda görülebilir.

GÜMÜŞÜN YAN ETKİLERİ

Yüksek oranda gümüş nitrat tuzlarına maruz kalındığında deride ve gözde ciddi hasarlar ortaya çıkabilir. Ayrıca, gümüş bileşenlerden oluşan tıbbi ilaçların yan etkisiyle de arjiri hastalığı oluşabilir. Bu hastalık, yüzde, ellerde ve eklemlerin kıvrım olan bölgelerinde biriken renk tonlarıyla iç organlarda da görülebilir.

Uzmanlar, arjiri hastalığını sadece kozmetik bir problem olarak değerlendirir ve hastalığın ölümcül ya da tehlikeli olmadığını belirtirler.

BUNLARI YAPMAYIN: GÜMÜŞ TAKI KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

mor

Gümüş takıların imitasyon takılardan daha iyi olduğu bilinmektedir, ancak bu takıları kullanırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşte bu hususlar:

Geceleri takıları çıkarmadan yatmak, gümüş elementinin ciltte birikmesine neden olabilir.

Takı takmayı seviyorsanız, gün içerisinde takılarınızı çıkartarak bedeninizi dinlendirmelisiniz. Uzun süre takı kullanımından kaçının.

Evde aksesuar olarak gümüş elementinden oluşan ürünleri tercih etmeyin. Bu ürünler de cilde temas edebilir ve arjiri hastalığına neden olabilir.

Eğer gümüş takılarınız varsa, bunları sık sık özel losyonla temizlemeli ve üzerinde biriken gümüş tozlarını dezenfekte etmelisiniz. Bu işlemi eldiven yardımı ile yapın.

ARJİRİ HASTALIĞININ TEDAVİSİ ZORDUR

Arjiri hastalığı tedavisi zor bir hastalıktır ve tedavi süreci uzun yıllar sürebilir. Bu nedenle, gümüş elementinden kendinizi uzak tutmanız daha iyi olabilir.

Arjiri hastalığından kaynaklanan mavi deri sendromunu yaşamak istemiyorsanız, yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmelisiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN